Δείτε LIVE: Στη Βουλή η δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Χανίων μετά από ερώτηση Πολάκη

δείτε-live-στη-βουλή-η-δραματική-κατάστασ-1494132

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την δραματική κατάσταση του γενικού νοσοκομείου Χανίων μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη.

Στην επερώτηση απαντά η κα Γκάγκα υπεύθυνη για τα νοσοκομεία.

Κυρία Υπουργέ, «μην καταστρέφετε το νοσοκομείο Χανίων» τόνισε ο κ. Πολάκης. Αφού περιέγραψε την εικόνα κατάρρευσης του νοσοκομείου, προσέθεσε: «Ο κύριος Μπέας έχει καταστρέψει ό,τι έχει φτιαχτεί, έχει αποφασίσει να διοικεί με εντέλλεσθε» σημείωσε.

Η Μίνα Γκάγκα ξεκίνησε με αναφορά στον αριθμό του προσωπικού, τονίζοντας πως προχωρούν οι προσλήψεις. «Δεν υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης των κλινικών (…) Δίνουμε θέσεις, δεν είναι υποστελεχωμένο. Έχει 11 αναισθησιολόγους όταν άλλα νοσοκομεία έχουν πολύ λιγότερους. Το γαστρεντερολογικό έχει  4 μόνιμους γιατρούς και 1 επικουρική. Το νοσοκομείο πηγαίνει μια χαρά, δεν υπολειτουργεί» σημείωσε.

«Μάλλον ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα κυρία συνάδελφε» σημείωσε ο πρ. Υπουργός. Στην τριετία 2017-19 εμείς με μνημόνια, με τον Σόιμπλε, πήραμε 37 μόνιμους γιατρούς 34 επικουρικούς,  81 νοσηλευτές και 198 υπόλοιπο προσωπικό συνολικά 458 μαζί με τους ειδικευόμενους. Και μου λέτε ότι εν μέσω πανδημίας και χωρίς όριο στις δαπάνες, αυξήσατε το προσωπικό κατά 200 άτομα, στα οποία υπολογίζετε τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και τις ανανεώσεις των δικών μας» τόνισε ο κ. Πολάκης.

«Η ορθοπεδική λειτουργεί με παρατασιούχους που συνταξιοδοτούνται. Το ΤΕΠ αδειάζει. Η κλινική covid, oi 4 γιατροί σας έστειλαν εξώδικο να ανοίξετε ξανά την πνευμονολογική. Θέλει άλλον σχεδιασμό, έχουν κάψει φλάντζα οι άνθρωποι».

«Δώστε άμεσες λύσεις και πείτε στον κύριο Μπέα να κόψει τα εντέλλεσθε!» τόνισε ο κ. Πολάκης.

Στην δευτερολογία της η Υπουργός τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται το νοσοκομείο είναι αναδιάρθωση στα ΤΕΠ και αλλαγή στα πατώματα.

Για το εξώδικο των πνευμονολόγων τόνισε ότι η λειτουργία της covid δεν είναι θέμα του διοικητή αλλά της πρόεδρου της επιτροπής λοιμώξεων!

«Η διευθύντρια του πνευμονικού είναι φίλη και συνάδελφος. Δεν είναι θέμα του κ. Μπέα. Είναι θέμα της συναδέλφου που είναι πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων με αυτήν πρέπει να συνεννοηθούν. Το νοσοκομείο Χανίων έχει την στήριξή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Θέμα: «Δραματική η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Χανίων»

Κύριε υπουργέ, στις 04/07/2022 επισκεφτήκατε το ΓΝ Χανίων και αν κρίνει κανείς από τα πρωτοφανή για τα Χανιά μέτρα ασφαλείας που λάβατε (διμοιρίες Ματ και όλο το προσωπικό Ασφαλείας του Νοσοκομείου δίπλα σας), συμπεραίνει ότι γνωρίζατε εκ των προτέρων την δραματική κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού και για αυτό το λόγο αναμένατε την αντιδράσεις που έλαβαν χώρα.

Εν μέσω ενός νέου πανδημικού κύματος και με την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων να πλησιάζει στην κορύφωση της, το ΓΝ Χανίων έχει αφεθεί στην τύχη του. Ενδεικτικά σας αναφέρω:

Στην Ορθοπεδική κλινική, από τις εννέα υπάρχουσες οργανικές θέσεις υπηρετούν τρεις μόνιμοι ενώ με την παράταση που δώσατε στους συνταξιοδοτούμενους γιατρούς παραμένει ένας εκ των δύο που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Στην Β Παθολογική έχουν απομείνει 3 γιατροί, με την μία εξ αυτών να προσφέρει υπηρεσία και στην κλινική covid.

Οι χειρουργικές κλινικές πήραν μια μικρή παράταση για να μην κάνουν κοινές εφημερίες καθώς δύο συνταξιοδοτούμενοι γιατροί παρέτειναν για έξι μήνες την θητεία τους, δεν παύουν, όμως, να λειτουργούν στο όριο τους. Τρεις γαστρεντερολόγοι υπηρετούν στην κλινική covid. Στο Ογκολογικό υπάρχουν μόλις δύο γιατροί και κανένας ειδικευόμενος. Στα ΤΕΠ από τις 8 προβλεπόμενες θέσεις, τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν μην αντέχοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ένας έχει αποσπαστεί.

Επιπλέον, η διαλογή των ασθενών θα γίνεται πλέον από νοσηλευτές γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν το ιατρείο. Η Πνευμονολογική κλινική, μετατράπηκε σε κλινική covid με αποτέλεσμα οι πνευμονολογικοί ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας ή που χρειάζονται μια απλή βρογχοσκόπηση, να είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα.

Είναι δεδομένο ότι, η εξάμηνη παράταση που δόθηκε για τους συνταξιοδοτούμενους γιατρούς δεν λύνει τα προβλήματα αλλά απλά τα μεταθέτει για το μέλλον καθώς ως το τέλος του χρόνου άλλοι τέσσερις γιατροί πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των γιατρών που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2022 στους έντεκα.

Σαν να μην έφτανε η ανεπάρκεια σας να καλύψετε τα τρομαχτικά κενά με προσλήψεις νέων ανθρώπων, επιμένετε τιμωρητικά να μην επαναφέρετε τους εργαζόμενους σε αναστολή, την ίδια στιγμή που εργάζονται χωρίς διαγνωστικά τεστ άνθρωποι, που στο σπίτι τους έχουν κρούσμα και που την πέμπτη μέρα από την νόσηση τους επανέρχονται στη δουλειά τους.

Επειδή, το ΓΝ Χανίων καλύπτει μια περιοχή, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η οποία περιλαμβάνει πολλά ορεινά και απομακρυσμένα χωριά.

Επειδή, ο Νομός Χανίων κάθε καλοκαίρι δέχεται πάνω από 1.000.000 τουρίστες

Επειδή, ένα νέο πανδημικό κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε το ΓΝ Χανίων να μην καταρρεύσει εν μέσω πανδημικού κύματος και τουριστικής περιόδου;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας, σε βάθος χρόνου, για την οριστική αναστροφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝ Χανίων;

zarpanews.gr

One thought on “Δείτε LIVE: Στη Βουλή η δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Χανίων μετά από ερώτηση Πολάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook