Γρίφος Μητσοτάκη για τις εκλογές: Ένα, δύο ή τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας | Video

γρίφος-μητσοτάκη-για-τις-εκλογές-ένα-δ-1630675

Δεν άνοιξε – όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- τα χαρτιά του για τον ακριβή χρόνο των εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και ενώ όλα δείχνουν ότι οι πρώτες κάλπες θα στηθούν την Κυριακή των Βαϊων 9 Απριλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ξεκαθάρισε ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν το χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα.

“Το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές και προσδιορίζει τη διαδικασία με την οποία διαλύεται πρόωρα η Βουλή, έστω και αν αυτή η διάλυση έρχεται ένα ή δύο ή τρεις μήνες πριν από την τυπική λήξη της κυβερνητικής θητείας. Όπως έχω πει πολλές φορές, εκλογές θα έχουμε κάποια στιγμή την άνοιξη, άρα είμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε πάντως ιδίως στο σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων» υπό το ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής, ενώ απέφυγε ουσιαστικά να αποκλείσει ευθέως το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, εάν και στις δεύτερες δεν επιτύχει αυτοδυναμία.

“Ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει «κυβέρνηση ηττημένων» και βγαίνει σήμερα ο κ. Σκουρλέτης και λέει το ακριβώς ανάποδο. Κατά συνέπεια, εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο.

Πολύ δύσκολο αριθμητικά, όχι αδύνατο. Άρα οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό ως ενδεχόμενο υπάρχει, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς μαθηματικά να το αποκλείσει”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος.

“Θέλουν να μας πουν περίπου ότι «οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία»”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στο τέλος θα μιλήσει ακόμη και για νοθεία στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το τελευταίο πακέτο μέτρων δεν αποτελεί προεκλογικές παροχές και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει άλλο πακέτο στήριξης μέχρι τις εκλογές. “Έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες μας”, δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook