Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα Χανιά: Θέλουμε κόσμος της Αριστεράς να έχει περηφάνια και αυτοπεποίθηση

η-ομιλία-του-ευκλείδη-τσακαλώτου-στα-χ-1754008

Τις θέσεις του παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Νέο Πάρκο Χαλέπας, στα Χανιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είμαι αρχηγός είτε είμαι μέλος θα έχει μία αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τις ιδεολογίες της ΝΔ» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμη, σημείωσε πως «Όπου δεν υπάρχουν ιδεολογικά ρεύματα, υπάρχει το ρεύμα, ο μηχανισμός της ηγεσίας. Αυτός είναι κανόνας. Μέχρι να φτάσουμε στο ιδεατό πρέπει να υπάρχουν ιδεολογικά ρεύματα. Χρειάζεται δύο πράγματα: Σεβασμός στα όργανα και στη σύνθεση.

Το δεύτερο, που είναι η δική μου πρόταση είναι να καλλιεργήσουμε μία συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ιδεολογικά ρεύματα έχουν ρόλο και στις κεντρικές επιτροπές, και στα συνέδρια και στις νομαρχιακές επιτροπές, να πουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους και μετά σύνθεση. Αλλά όταν αποφασίζουμε για δουλειά ποιος πρέπει να είναι σε ένα οργανωτικό γραφείο, ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει στο σύστημα υγείας, τότε τα ιδεολογικά ρεύματα δεν έχουν καμία δουλειά. Τότε αυτό είναι αποτελεσματικότητα. Διαλέγουμε τους καλύτερους και τις καλύτερες για αυτή τη δουλειά».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως «είτε κερδίσω είτε όχι, ένα πράγμα προσπαθώ μέσα από την καμπάνια μου. Κι αυτό είναι ο κόσμος της Αριστεράς να έχει μία περηφάνια και μία αυτοπεποίθηση για τις ιδέες μας τις αντιλήψεις, τις προτάσεις μας. Χωρίς αυτά δεν θα υπάρχει ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε. «Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος όμως έχει τη διάθεση να συζητήσει και πρέπει να εμπνεύσουμε αυτόν τον κόσμο ότι ναι, κάναμε πολλά πράγματα ως ΣΥΡΙΖΑ (…) Εμείς θεωρούμε πως το κόμμα έχει κάνει πολλά λάθη έχουμε πολλά προβληματικά στοιχεία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει και πολλά πράγματα και στην κυβέρνηση και στην τοπική κοινωνία.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook