Τσίπρας: Τελειώνει ο εφιάλτης, η κυβέρνηση έχει αποτύχει

τσίπρας-τελειώνει-ο-εφιάλτης-η-κυβέρν-1687440

«Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, ‘δεν πάει άλλο, ως εδώ’. Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία, στην πλατεία Λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση αυτή απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα», στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση της ακρίβειας. «Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε προσθέτοντας ότι «πριν από 4 χρόνια έταξαν στον λαό καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και επιτελικό κράτος. Πού πήγαν όλα αυτά 4 χρόνια μετά;».

«Εδώ έχει καταντήσει η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κέρδισε τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης να ζει με κουπόνια. Παντού υπάρχει ένας pass, αλλά τελικά πουθενά δεν πας με τα pass του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε. Μίλησε επίσης για τα «κατορθώματα» της κυβέρνηση «σε σχέση με την καταρράκωση του κράτους δικαίου, τις παράνομες παρακολουθήσεις, την ενημέρωση 108, τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς 10 δισ., τους μισθούς των γαλάζιων golden boys». Πρόσθεσε ότι «το επιτελικό κράτος έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο, φοβίζει τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαξίωσε και τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι στο δημόσιο νοσοκομείο της Λαμίας «αφήσαμε 111 γιατρούς, σήμερα είναι λιγότεροι από 100. Το 2019 υπήρχαν 7 πνευμονολόγοι σήμερα ένας. Υπήρχαν 10 γιατροί στα επείγοντα περιστατικά, σήμερα μόνο 4». «Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη, οτιδήποτε δημόσιο το αφήνει στην εγκατάλειψη και την απαξίωση για να σιτίζει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε.

«Το μεγάλο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι οι διευρυμένες αδικίες, που έχουν γίνει κανόνες σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι δίνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στους νέους που έχουν δικαίωμα να ονειρευτούν; 150 ευρώ», είπε αναφερόμενος στην εξαγγελία Μητσοτάκη και θύμισε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τότε έταζε αυτοκίνητα στους νέους.

«Τότε βγήκε το σύνθημα καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη. Σήμερα με ένα 150άρι δεν φτάνει για ένα μπουκάλι ουίσκι, έχει ακριβύνει. Και το σύνθημα θα είναι καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη».

 

Κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση

«Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι κρίσιμη, δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Εάν πρώτη είναι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για να γίνει κυβέρνηση. Ακόμη και με αυτό που γνωρίζει η οικογένεια Μητσοτάκη, με αποστασία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε ένα κόμμα με 180 εκατ. ευρώ χρέη στις τράπεζες και σήμερα έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ. Δεν είναι, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης που θα μας μιλήσει για διαχείριση», σημείωσε.

«Ανυπολόγιστο είναι το κόστος της πολιτικής Μητσοτάκη. Πόσο κοστίζει η πραγματικότητα που ζούμε: η ακρίβεια, η ανισότητα… ένας 80χρονος να πετιέται έξω από το σπίτι του, όπως είδαμε στη Χαλκιδική», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε και απάντησε: Το αποτέλεσμα θα είναι νίκη του λαού, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ.Μητσοτάκης θα έρθει στο debate για μια συζήτηση παράλληλων μονολόγος. Και μετά τις εκλογές υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε ένα debate μαζί μου. Ξέρετε, έχω την αίσθηση ότι δεν θα έρθει γιατί θα είναι η ΝΔ δεύτερο κόμμα. Και θα αρχίσουν τα όργανα. Μάλλον δεν ήταν γραφτό να γίνει debate με τον Μητσοτάκη», σημείωσε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook