Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ θα γίνει και η Κρήτη θα αποκτήσει το δρόμο που της αξίζει – Η παρουσίαση του νέου αυτοκινητόδρομου

κυριάκος-μητσοτάκης-ο-βοακ-θα-γίνει-κα-1229942

Ο ΒΟΑΚ θα γίνει και η Κρήτη θα αποκτήσει το δρόμο που της αξίζει. Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σημερινή παρουσίαση του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.

Ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως ο ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης για τον επόμενο αιώνα και σημείωσε επίσης πως θα είναι και ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση του νέου ΒΟΑΚ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξουν κεφάλαια και από το ΕΣΠΑ.

Τόνισε δε πως αν δεν κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ κ η Κρήτη θα είναι αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη.

Αναλυτική παρουσίαση του έργου έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί ο νέος ΒΟΑΚ θα συνδέει την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι τα πρώτα εργοτάξια θα ανοίξουν στα τέλη 2022, με το έργο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις αρχές του 2024.

Ο αυτοκινητόδρομος θα φθάνει σε μήκος τα 300 χλμ., με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό να φθάνει τα 2 δισ. ευρώ, αποτελώντας το μεγαλύτερο οδικό έργο που χρηματοδοτεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή  μέρα για το νησί. Και είπε πως η νέα χάραξη του ΒΟΑΚ είναι βελτιωμένη.

Χρήσιμα στοιχεία για τον νέο ΒΟΑΚ έδωσε και ο Γ.Γ. του υπουργείου υποδομων Γιώργος Καραγιάννης.

Ανέφερε πως ο νέος αυτοκινητόδρομος θα διαπερνά οκτώ δήμους ενώ για το τμήμα Χανιά – Xερσόνησος μήκους  157 χιλ. θα περιλαμβάνει  20 ανισόπεδους κόμβους, 10,8 χιλ νέες γέφυρες και 150 χιλιόμετρα παράπλευρου δικτύου.

Επεσήμανε δε ότι θα μειωθεί ο χρόνος για να διασχίσει την Κρήτη κάποιος από άκρη σε άκρη κατά 30%.

Η παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ:

zarpanews.gr

6 thoughts on “Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ θα γίνει και η Κρήτη θα αποκτήσει το δρόμο που της αξίζει – Η παρουσίαση του νέου αυτοκινητόδρομου

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ
    ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ

  2. Δεν αφήνονται εύκολα στην άκρη ….τα Σχέδια της Μεγάλης Μάσας!!! Μετά σίγουρα θα ακολουθήσει το κανονικό μασαμπούκωμα στην «δικιά» τους ταβέρνα λίγο πιό κάτω….!

  3. Τόλμησαν και μίλησαν για …διόδια και πως τάχατες για τόσο μεγάλα…έργα συνηθίζεται σε όλη την Ευρώπη….Και δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ δημοσιογράφος να πεί του κου Υπουργού επί των συγκοινωνιών ότι στην Ευρώπη όμως πουθενά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ετήσια ΤΕΛΗ…αυτοκινήτων παρά μόνο την ασφάλεια τους…..Αλλά αυτοί είμαστεεε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook