«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις» – Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραδέχονται την έντονη λογοκρισία για την Ικαρία και όχι μόνο

δεχόμαστε-αφόρητες-πιέσεις-εργαζ-1174764

«Στοιχειώνει» την κυβέρνηση το κορονογλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, λίγες ώρες προτού αποφασίσει να επιβάλει lockdown πάνω στο lockdown για την Αττική και ζητήσει… νέες θυσίες από τους πολίτες.

Την ημέρα που, όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή, εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ, με ανακοίνωσή τους, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σημειώματος που έδινε γραμμή, αλλά επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έμεινε για πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία».

«Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» τονίζουν με νόημα.

Η ανακοίνωση

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων»

Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, αλλά και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής στο χθεσινό του μήνυμα προς τους πολίτες, όταν ανακοίνωνε για τους κατοίκους της Αττικής το τρίτο σκληρό lockdown μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Μετά και αυτή την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσιογράφοι, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν τις εντολές λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το κορονογλέντι Μητσοτάκη στην Ικαρία»

Με εντολή Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την γραπτή εντολή λογοκρισίας του κορονογλεντιού στην Ικαρία.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν και καταγγέλλουν την χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την διορισμένη από αυτόν διοίκηση. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικό του νόμο, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αθλιότητα.

Πηγή: efsyn.gr

2 thoughts on “«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις» – Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραδέχονται την έντονη λογοκρισία για την Ικαρία και όχι μόνο

  1. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2500 ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ)

    1. Ευχομαι να στην κλεισουνε την δημοσια ραδιοφωνια και τηλεοραση που πληρωνεις, και να απομεινεις μονο με τα ιδιωτικα καναλια που θα σε ταϊζουν οτι σκουπιδι αποφασιζουν ατιμωτητι, για να σου κανουν πλυση εγκεφαλου και να σε καθοδηγουν στα παντα. Ποτε ακουσες τελευταια φορα στη ζωη σου Τριτο Προγραμμα αγραμματε; γραφεις και με κεφαλαια, αρα να θεωρησω πως εισαι και χρυσαυγιτης. Η ΕΡΤ δεν δουλευει οπως θελει η ιδια να δουλευει (οι εργαζομενοι της) γιατι εχουν Χουντα. Ομως φανταζομαι οτι εισαι και νοσταλγος των συνταγματαρχων, οποτε ειναι αδιανοητη για εσενα η εννοια της Δημοκρατιας και οτι αυτη πρεσβευει. Φαινεται αλλωστε οτι εχεις βυζαξει για τα καλα την εμφυλιακη προπαγανδα που σου προσφερουν κακομοιρη, οτι το Δημοσιο ειναι κεντρο διαφθορας για να εχεις καποιον αορατο εχθρο να εχθρευεσαι καημενε ελληνακο μιας και σε γδερνουν κανονικοτατα στους φορους και σε αναγκαζουν να μην κοβεις ουτε μια αποδειξη ιδιωτικο σκλαβακι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook