Δε θέλει κόπο, θέλει… κόλπο: 5 κόλπα για πάντα αφράτο κέικ

δε-θέλει-κόπο-θέλει-κόλπο-5-κόλπα-για-π-287249

Το κέικ το αγαπάνε όλοι. Μικροί και μεγάλοι δύσκολα αντιστέκονται σε ένα του κομμάτι. Άλλωστε συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το γάλα σας. Φτιάχνεται εύκολα και φυσικά έχει το ατού της ποικιλίας. Σοκολάτας, βανίλιας, δίχρωμο, με φρούτα… όπoιο και αν προτιμάτε είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο κέικ κρύβεται στο πόσο… αφράτο θα βγει. Διαβάστε τα παρακάτω tips και ακολουθήστε τα κατά γράμμα:

1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας που θα επιλέξετε. Αν είναι πολύ μεγάλο, η ζύμη θα απλώσει και φυσικά το κέικ σας δε θα φουσκώσει όσο επιθυμείτε.

2. Προσοχή στη διάρκεια που χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ. Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε το λάθος να χτυπάμε αρκετή ώρα τα υλικά με αποτέλεσμα το μείγμα να αραιώνει σημαντικά κι έτσι το κέικ μας να «κάθεται».

3. Για ακόμη πιο αφράτο κέικ, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Πρώτα ρίχνετε τους κρόκους και αφού ανακατέψετε καλά τη ζύμη προσθέτετε τα ασπράδια.

4. Χρησιμοποιείτε πάντα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Μην κάνετε το λάθος και ρίξετε μέσα στο μείγμα αυγά κατευθείαν από το ψυγείο, καθώς το κέικ σας θα δυσκολευτεί να… φουσκώσει!

5. Τέλος, μην ανοιγοκλείνετε διαρκώς το φούρνο. Αφήστε το κέικ να ψηθεί με την ησυχία του για τουλάχιστον μισή ωρίτσα. Μην το πειράζετε κάθε πέντε λεπτά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δε θα σας κάνει τη χάρη να φουσκώσει!

Πηγή: queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook