Δε θα δώσει στοιχεία η κυβέρνηση για τις ΜΕΘ…

δε-θα-δώσει-στοιχεία-η-κυβέρνηση-για-τι-1332257

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εντός και εκτός ΜΕΘ έχει αρχίσει να γίνεται ασφυκτική και να απασχολεί καθημερινά πια την πολιτική αντιπαράθεση.

Ωστόσο, όσο κι αν η αξιωματική αντιπολίτευση (και όχι μόνο) αξιώνει από την κυβέρνηση να παρουσιάζει στοιχεία για τους διασωληνωμένους, δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα κατέστη σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα, η Μίνα Γκάγκα ξεδίπλωσε και μία σειρά επιχειρημάτων για να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση να μην δίνονται στοιχεία για τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους. «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών που είναι σε αναισθησιολογικό τμήμα σε συνθήκες πλήρους ΜΕΘ και υπάρχει και μια μερίδα ασθενών -όχι πολλών- που είναι σε απλό θάλαμο.

Η προσπάθεια είναι μέχρι να διακομισθούν γιατί δεν μπορούν όλοι να μετακινηθούν και μοιραία παραμένουν στον θάλαμο. Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό. Ο δε αριθμός αλλάζει συνεχώς και να σας δώσω ένα στοιχείο σε λίγες ώρες θα αλλάξει.

Δεν μπορώ να σας δώσω αριθμό», είπε στην τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, εξηγώντας πως «όταν μετράμε πρέπει να βλέπουμε ποιοι είναι διασωληνωμένοι, ποιοι δεν είναι, ποιοι είναι σε εξωσωματική οξυγόνωση. Όλα παίζουν σημασία και πρέπει να μετράμε από την αρχή.

Πότε έφτασε ο ασθενής, πόσο σοβαρό περιστατικό είναι, πόσες πιθανότητες έχει να βγει αν έχει άλλα συνυπάρχοντα νοσήματα. Είναι αρκετοί οι παράγοντες που πρέπει να μετρήσουμε». Οπότε, επειδή είναι «αρκετοί οι παράγοντες», είπαν να… αποφύγουν το μέτρημα!

Πηγή: matrix24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook