Δασικοί χάρτες: Επόμενη φάση για την διαδικασία – Χιλιάδες οι αντιρρήσεις και τα πρόδηλα σφάλματα στην Κρήτη

δασικοί-χάρτες-επόμενη-φάση-για-την-δι-1596529

Μετά την πολύμηνη αναμονή για την υποβολή αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων για τους δασικούς χάρτες, όπως όλα δείχνουν η διαδικασία εισέρχεται στην επόμενη φάση της που επίσης θα διαρκέσει επί μακρόν.

Σε επίπεδο Κρήτης συνολικά υποβλήθηκαν 49.749 αντιρρήσεις και 12.302 πρόδηλα σφάλματα. Πρωταθλητής τα Χανιά με 20.690 αντιρρήσεις και 5.896 πρόδηλα σφάλματα, το Λασίθι 10.479 αντιρρήσεις και 3.639 πρόδηλα σφάλματα, το Ρέθυμνο 9.304 αντιρρήσεις και 1.456 πρόδηλα σφάλματα και το Ηράκλειο με 6.276 αντιρρήσεις και 1.311 πρόδηλα σφάλματα.

Η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και σφαλμάτων ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και η κύρωση των δασικών χαρτών που δείχνει με γκρίζο τα σημεία που αφορούν οι αντιρρήσεις και τα πρόδηλα σφάλματα, μπαίνουν στο επίκεντρο αξιολόγησης και ομαδοποίησης των δασικών υπηρεσιών, που θα παραπέμψουν τους φακέλους στις επιτροπές που έχουν συσταθεί. Αν ωστόσο για αντιρρήσεις ή τα πρόδηλα σφάλματα δεν έχουν υποβληθεί φάκελοι από τους ιδιοκτήτες η διαδικασία για αυτούς θα ολοκληρωθεί ακριβώς σε αυτό το σημείο καθώς θα προστεθούν ως δασικές εκτάσεις οι περιουσίες τους χωρίς άλλη διαδικασία, οπότε η υποβολή φακέλου αποτελεί κλειδί για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τόσο για τις δασικές υπηρεσίες, όσο και για τις επιτροπές που έχουν συσταθεί, δύο στα Χανιά και από μία στις άλλες περιφερειακές ενότητες, το έργο που πρέπει να γίνει είναι μεγάλο και υποστελέχωση δημιουργεί ανησυχία για τους χρόνους που θα χρειαστούν. Μελανό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των δασικών χαρτών οι περιουσίες των ιδιοκτητών που τις έχουν δηλώσει υπό καθεστώς αμφισβήτησης ή πρόδηλων σφαλμάτων, ούτε μπορούν να πωληθούν ούτε να μεταβιβαστούν.

Το ίδιο έτοιμοι για να βάλουν το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να είναι και όσοι προκειμένου να αποφύγουν το κόστος, δήλωσαν πρόδηλο σφάλμα και όχι αντίρρηση, χωρίς όμως η αιτίασή τους να ορίζεται ως τέτοια.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook