Δαμιανάκης για λόφο Καστέλι: Η ανέγερση ξενοδοχείου από ιδιώτη δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου

δαμιανάκης-για-λόφο-καστέλι-η-ανέγερσ-1190013

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά», Ευτύχης Δαμιανάκης, επισημαίνοντας ότι «η ανέγερση ξενοδοχείου από ιδιώτη δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου».

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης στην τοποθέτηση του σχετικά με τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, την Τετάρτη 10/03/2021 ανέφερε τα εξής:

“Με απόφαση του το Δημοτικό μας Συμβούλιο (416/9-9-2020) έχει ταχθεί υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων. Την απόφαση αυτή είχε στηρίξει και η δημοτική μας παράταξη «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά».

Ευθύ επομένως, άμεσο και λογικό είναι το συμπέρασμα απ’ αυτή την απόφαση του Δ.Σ., ότι η ανέγερση ξενοδοχείου από ιδιώτη δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου υπέρ του οποίου ψηφίσαμε.

Είναι συνεπώς απολύτως λογικό και η παράταξη μας δεσμεύεται ότι κατά τη διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου επί της προτάσεως αναθεώρησης του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου», θα ταχθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων και αυτό διασφαλίζεται αποκλειστικά και μόνον με τον χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του λόφου ως «αμιγούς κατοικίας», στο δε ακίνητο του Πολυτεχνείου να δοθούν χρήσεις που εμπίπτουν στις «Κοινωφελείς Λειτουργίες» (εκπαίδευση και πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Η θέση αυτή της παράταξης μας, οριστική και αμετάκλητη, θα τεκμηριωθεί αναλυτικά κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου αναθεώρησης του Γ.Π.Σ..

Εμείς ως παράταξη κοιτάμε μπροστά και αποφασίζουμε με βάση τη συνείδηση μας και με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των συνδημοτών μας και την πρόοδο του Δήμου μας συνολικά. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό η τοποθέτηση μας επί του θέματος, όπως παραπάνω τη διατύπωσα εκ μέρους της παράταξης μας, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στην ανάγκη σεβασμού της ιστορικότητας και του υψηλού συμβολισμού των κτιρίων στο λόφο Καστέλι ιστορικότητα που κανείς και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να αγνοεί”.

zarpanews.gr

One thought on “Δαμιανάκης για λόφο Καστέλι: Η ανέγερση ξενοδοχείου από ιδιώτη δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου

  1. «Ανέγερση»; ποιά «ανέγερση»;;; πρόκειται για κατεδάφιση του υπάρχοντος και κατασκευή καινούργιου;;;
    Ωπα παιδιά, και γω αντίθετος είμαι…
    Εγώ κατάλαβα οτι θα γινόταν αλλαγή χρήσης και αποκατάσταση φθορών στο υπάρχον κτίριο. Τελικά πρέπει να είμαι πολύ χαζός για να καταλάβω άλλα αντί άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook