Δακρυγόνα και χημικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Διεκόπη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου | Video

δακρυγόνα-και-χημικά-στο-αριστοτέλει-1527275

Πεδίο μάχης έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17/09) η Θεσσαλονίκη αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και χημικά στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) την ώρα που διεξαγόταν συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στη Φιλοσοφική Σχολή.

Συγκεκριμένα, τα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και επεκτάθηκαν μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, στην οδό Εγνατία. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ακόμα και τον «Αίαντα» πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. την οποία επικαλείται σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοδελίδας thesstoday.gr, η ένταση προκλήθηκε όταν εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως αυγά και μπουκάλια προς την ομάδα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο σημείο, να κάνουν χρήση χημικών.

«Δολοφονική ενέργεια και αποπνικτική ατμόσφαιρα»

Ο δημοσιογράφος, Χρήστος Αβραμίδης, που ήταν παρών στο ΑΠΘ, έκανε λόγο για «δολοφονική ενέργεια που δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα αφού πέταξαν δακρυγόνα σε 5.000 κόσμο». Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε σε σχετικές δηλώσεις του στο KONTRA πως «δεν υπήρχε κανένα σημείο διαφυγής».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα δακρυγόνα έπεσαν ακριβώς δίπλα στη στιγμή, οι τραγουδιστές δεν κατέστη δυνατόν να συνεχίσουν, έχασαν την αναπνοή τους. Στη συνέχεια, όμως, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί ανέβηκαν ξανά στη σκηνή και συνέχισαν χωρίς τη βοήθεια των μηχανημάτων».

Γενικεύτηκαν τα επεισόδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τα επεισόδια, κατόπιν, γενικεύτηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι τις 02:00. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας thesstoday.gr, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου χάθηκαν στα στενά της πόλης ενώ, νωρίτερα, τα επεισόδια σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Καμάρας, όπου και έγινε η χρήση της αύρας και χημικών. Παράλληλα, κάποια άτομα παρέμειναν στην Καμάρα όπου και δημιούργησαν φραγμούς στους δρόμους, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους μπράβους της»

Αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από λίγες ώρες στο ΑΠΘ, αφού έγινε λόγος για «ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους μπράβους της».

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι μπράβοι της βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. ΜΑΤ γέμισαν με δακρυγόνα το ΑΠΘ, σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου με 6.000 κοινό. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα που κερδήθηκαν με αγώνα».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook