Δάκης: Mια ζωή γεμάτη επιτυχίες – Η συνεργασία με τους Rolling Stones

δάκης-mια-ζωή-γεμάτη-επιτυχίες-η-συνε-1455083

Η είδηση της απώλειάς του Δάκη, του πολυαγαπημένου ερμηνευτή, γέμισε με θλίψη τον κόσμο καθώς ο ταλαντούχος καλλιτέχνης πρωταγωνιστούσε από το 1967 στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έκανε καριέρα με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Δάκης» ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης.

Από καλλιτεχνική οικογένεια, μια και ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου, ο Δάκης ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1964 στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, με τραγούδια που γνώρισαν αμέσως επιτυχία, όπως «Monsieur Cannibal», «Tu Veux ou tu veux pas», «Mourir ou vivre», «Gaston».

Πολυτάλαντος και ιδιαίτερα καλλιεργημένος μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επέτρεπε να ερμηνεύει με μεγάλη άνεση διεθνές ρεπερτόριο.

Σταθμός στην πολύχρονη καριέρα του αποτέλεσε η γνωριμία και η συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα με τα τραγούδια «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» και «Τόσα καλοκαίρια» να ξεχωρίζουν.

Μάλιστα ήταν η σύζυγος του κορυφαίου συνθέτη, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα που επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Δάκη με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συνεργασίες τους σε μουσικές σκηνές και στη δισκογραφία ήταν δεκάδες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πάριος, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής η Χάρις Αλεξίου και άλλοι.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής που έχασε σήμερα Κυριακή τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 79 ετών είχε να περηφανεύεται ότι ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που άνοιξαν την πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου του 1967.

Ο Δάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε ελληνικές ταινίες, όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά. Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook