Cupcakes παγωτού
Εντυπωσιακά, εύκολα, γρήγορα και υπέροχα στην υφή και στην γεύση. Γι’ αυτό, αν έχετε περίσσευμα από κέικ, φτιάξτε τα τώρα!
Υλικά Συνταγής
Για τα cupcakes
5 φέτες κέικ
1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
1 λίτρο παγωτό βανίλια
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
3 ασπράδια
2 ¼ φλ. ζάχαρη
½ φλιτζ. κρύο νερό
1 ½ κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κ.γλ. βανίλια εκχύλισμα
Εκτέλεση
Για την επικάλυψη: Βάζουμε όλα τα υλικά – ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι – σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6′ – 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
Φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cup cake μέσα σε φόρμες μάφιν. Με πινέλο αλείφουμε τις θήκες με την λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την χάρτινη θήκη. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη, ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Γεμίζουμε τις θήκες με ένα κομματάκι από το κέικ και αρκετό παγωτό. Γαρνίρουμε με την αφράτη, λευκή επικάλυψη και τα διατηρούμε στην κατάψυξη.
Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr