Covid-Free Wallet: Πώς εισάγετε την ταυτότητα στην εφαρμογή

covid-free-wallet-πώς-εισάγετε-την-ταυτότητα-στην-εφ-1346651

“Αυτό που κάνει η εφαρμογή το Covid Free – Wallet, είναι να συγκεντρώνει στο κινητό μας τηλέφωνο τα πιστοποιητικά που έχουν να κάνουν είτε με τον εμβολιασμό, είτε τον διαγνωστικό έλεγχο(αρνητικού rapid test ή PCR τεστ) είτε τα πιστοποιητικά νόσησης, ταυτόχρονα με το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μας” είπε στην ΕΡΤ, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εξήγησε διεξοδικά πως γίνεται η η προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας στην εφαρμογή Covid-Free Wallet και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με αυτή, απαντώντας στα πιο συχνά ερωτήματα των πολιτών.

“Αντί να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη αλλαγή όσον αφορά στην εφαρμογή, απλώς κάνουμε μία ενημέρωση της εφαρμογής στο κινητό μας τηλέφωνο ή στο τάμπλετ” σημείωσε και συμπλήρωσε “Αφού έρθει η νέα έγκριση της εφαρμογής, σου επιτρέπει να εισάγεις μέσα το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (είναι μία επιλογή που λέει ταυτοπροσωπία), την επιλέγεις και στη συνέχεια με κωδικούς Taxisnet, είτε web banking, όταν έχεις επικαιροποιημένα στοιχεία στην τράπεζα, μπορείς να κατεβάσεις το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Στην πραγματικότητα κατεβαίνουν τρία στοιχεία ταυτότητας.

Κατεβαίνει η ταυτότητα σε ό,τι αφορά στο ονοματεπώνυμο , η ημερομηνία γέννησης και η φωτογραφία του πολίτη”

Διευκρινίσεις για το Covid Free – Wallet

Επιδεικνύεται απλώς και δεν σκανάρεται από τον υπάλληλο του καταστήματος

Για να κατέβει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας – επειδή είναι μια ιδιαίτερης ασφάλειας συναλλαγή- θα μας σταλεί ένας πρόσθετος κωδικός στο κινητό τηλέφωνο που θα πρέπει να συμπληρώσουμε στην εφαρμογή. Θα μας έρθει ένας εξαψήφιος κωδικός, όπως και στις τραπεζικές συναλλαγές

Υπενθύμιση: Τους κωδικούς Taxisnet, τους κρατάμε εμείς, είναι προσωπικοί, δεν τους δίνουμε σε άλλους και δεν τους αλλάζουμε για να μην υπάρχουν θέματα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την χρήση εφαρμογών δημόσιας διοίκησης.

Έως τώρα 650.000 πολίτες έχουν κατεβάσει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους ή στο τάμπλετ και το χρησιμοποιούν, ενημέρωσε

Πως γίνεται η ενεργοποίηση της εφαρμογής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook