CNN Turk: Ο Μητσοτάκης βάζει στο στόχαστρό του την Τουρκία και μας ειρωνεύεται

cnn-turk-ο-μητσοτάκης-βάζει-στο-στόχαστρό-το-1616917

Την ώρα που η πλειοψηφία των τουρκικών ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία της για τα ελληνικά εξοπλιστικά που τρέχουν, το CNN Turk κάνει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35, ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει στο στόχαστρο την Τουρκία.

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο CNN Turk αναφέρουν:

«Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία και έκανε αναφορά στις συνομιλίες Τουρκίας-HΠΑ για τα F-16. Τι είπε ο Μητσοτάκης; «Όταν εκείνοι προσπαθούν για τις πιθανότητες συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών της Ελλάδας» και δήθεν μας ειρωνεύτηκε.

Ο Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα 24 γαλλικά μαχητικά Rafale και ανακοίνωσε πως τώρα σειρά έχει η αγορά των 20 F-35. Ε

Επίσης ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα σχεδιάζει να δαπανήσει 10 με 14 δισ. ευρώ. 83 μαχητικά F-16 της Ελλάδας θα εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Block 70 Viper.

Το κόστος της συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 φτάνει τα 2 δισ. ευρώ», ανέφερε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook