«Cliffs of Freedom»: Το Χόλιγουντ κάνει ταινία έναν ελληνοτουρκικό έρωτα στα χρόνια της Επανάστασης | Δείτε το τρέιλερ

cliffs-of-freedom-το-χόλιγουντ-κάνει-ταινία-έναν-ε-815427

Ταινία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 βγάζει το Χόλιγουντ.

Το «Cliffs of Freedom» (Οι Βράχοι της Ελευθερίας) μιλά για έναν παράφορο έρωτα μεταξύ μιας φτωχής Ελληνίδας και ενός Τούρκου αξιωματικού.

Η ιστορία της Άννας- Χριστίνας, μια Ελληνίδας χωριατοπούλας που μεγαλώνει υπό τον τουρκικό ζυγό, ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη μαζί με το πάθος του ελληνικού λαού να αποτινάξει τη σκλαβιά. Γυρισμένη στα αγγλικά, η ταινία περιέχει και λίγες ελληνικές φράσεις με κυριότερη το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος».

Το σενάριο έχει ως εξής: Ο Τούρκος συνταγματάρχης Ταρίκ χαρίζει τη ζωή στη 12χρονη Άννα Χριστίνα. Όταν θα την ξανασυναντήσει χρόνια μετά, θα ξεκινήσει ένας μεγάλος έρωτας λίγο πριν την Επανάσταση.

Το love story με φόντο τον πόλεμο υπογράφει η Μαριάν Μητρόπουλος, σύζυγος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος.

Σκηνοθέτης είναι ο Βαν Λινγκ, ενώ πρωταγωνιστούν οι Τζαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ.

Το καστ συμπληρώνουν οι Μπίλι Ζέιν και Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η Μητρόπουλος ήθελε στο καστ τους Κρίστιαν Μπέιλ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ, ωστόσο δεν το κατάφερε.

«Νιώθω λίγο Ελληνίδα»

Πρωταγωνίστρια είναι η Tania Raymonde από το Λος  Άντζελες, που υποδύεται την Άννα –Χριστίνα και τον ρόλο του Τούρκου αξιωματικού που της αλλάζει τη ζωή έχει ο 34χρονος ηθοποιός Zan Uddin με καταγωγή από τη Βρετανία και το Μπαγκλαντές. «Νιώθω πλέον λίγο Ελληνίδα» είπε στο iefimerida.gr η εντυπωσιακή ηθοποιός που έχει μάθει τα πάντα για την επανάσταση του ’21.

Τον «Χρήστο» υποδύεται στην ταινία ο Billy Zane που έχει γεννηθεί στο Σικάγο από Έλληνες γονείς και έγινε ευρύτερα γνωστός ως κακός αρραβωνιαστικός στην ταινία «Τιτανικός», ενώ έχει επιλεγεί να υποδυθεί τον Μάρλον Μπράντο στη δραματική ταινία «Waltzing with Brando». Τον «Θανάση» παίζει ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Kristopher Plummer.

Η πρεμιέρα αναμένεται την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook