Γιάμι, γιάμι… Cinnamon Rolls

γιάμι-γιάμι-cinnamon-rolls-929756

Γάλα, αυγά, αλεύρι και κανέλα σε ένα υπέροχο ρολάκι κανέλας που θα σε κάνει να ξυπνήσεις με υπέροχη μυρωδιά το πρωί.

Εύκολη 5 μερίδες 2 Ώρες

Θερμίδες 280

Συστατικά

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 κρόκους αυγών

150ml γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ – 1 κ.γ. κανέλα

120 γρ. σταφίδες

55 γρ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 125 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. μαλακό βούτυρο

2 κ.σ. βραστό νερό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση 

Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρι, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ

Χτύπησε σε άλλο μπολ το βούτυρο, τους κρόκους και τη μισή ποσότητα του γάλακτος

Πρόσθεσε τώρα στα αυγά σου τα στερεά υλικά να πάρεις μια λεία ζύμη.

Πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα αν χρειαστεί. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για μισή ώρα

Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Παράλληλα προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και βουτύρωσε ένα ταψάκι

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, άνοιξε με αυτή φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπάλισε με τη γέμιση και τύλιξε το φύλλο. Κόψε σε φετούλες και άπλωσε στο ταψάκι

Άλειψε από πάνω με λίγο γάλα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Άφησε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά

Ετοίμασε τώρα το γλάσο, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό και τη βανίλια και χτύπησε να γίνει αφράτο

Συνέχισε να προσθέτεις νερό, σταγόνα, σταγόνα ώσπου το γλάσο να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ρίξε το γλάσο πάνω από τα χλιαρά ρολάκια και σέρβιρε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook