Χτυπήθηκε το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

χτυπήθηκε-το-ελληνικό-προξενείο-στη-μ-1393159
Φωτό αρχείου

Χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόξενος της Ελλάδας είναι μέχρι στιγμής ασφαλής και καλά στην υγεία του, βρίσκεται στο καταφύγιο και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Το χτύπημα έγινε μάλιστα την ώρα που στην πόλη είχε κηρυχθεί κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι της περιοχής. Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρεστόβιτς υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος που να αφορά το Γκοστόμελ και την Μπούτσα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Κίεβο και όλες τις προηγούμενες μέρες δέχτηκαν απανωτούς βομβαρδισμούς.

Να θυμίσουμε ότι το Γκοστόμελ βρέθηκε στο στόχαστρο των Ρώσων λόγω της παρουσίας αεροδρομίου στην περιοχή. Την είδηση μεταφέρει και το ουκρανικό NEXTA με ανάρτησή του.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook