“Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο κορονοϊός – Αδειάζουν τα ράφια στα super market της Ιταλίας

χτύπησε-φλωρεντία-και-σικελία-ο-κο-1003695

Ταχύτατα εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ιταλία, με κρούσματα πλέον να καταγράφονται σε Φλωρεντία και Σικελία και μαζικές επιδρομές στα σούπερ μάρκετ της χώρας

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορονoϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Στους 7 ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Επιδρομή στα super market

Η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας: το μετρό δεν κυκλοφορεί, 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, όσοι παραβιάζουν τους περιορισμούς πληρώνουν πρόστιμο, τα πανεπιστήμια έκλεισαν, στους δρόμους περιπολούν αστυνομικοί, οι πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν τα απαραίτητα με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα ράφια. Η πόλη έχει αρχίσει να μοιάζει με φάντασμα εξαιτίας του κορονοϊού.

«Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: «κίτρινο» το Μιλάνο και «κόκκινη» μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέρι δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά» λέει μιλώντας στον Θέμα 104,6 ο πρόξενος στο Μιλάνο Νίκος Σάκκαρης.

«Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί το μετρό, δεν λειτουργούν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο» πρόσθεσε.

Ο κ. Σάκκαρης θεωρεί ότι σύντομα θα επικρατήσει πανικός.

«Εχθές (23.02) έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Πανικός, όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα. Σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός» είπε και πρόσθεσε: «Δεν λειτουργούν μεγάλα μουσεία, καταστήματα. Οι γάμοι και οι κηδείες γίνονται μόνο με τους στενούς συγγενείς».

Πηγή: newsit.gr / newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook