Χτίζουν και πάλι τη διάβαση στον Κερίτη – «Θα τους χαλάσω τον δρόμο» προειδοποιεί ο αντιδήμαρχος Πλατανιά

χτίζουν-και-πάλι-τη-διάβαση-στον-κερίτ-952245

Ξαναφτιάχνεται η πρόχειρη διάβαση στον ποταμό Κερίτη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας (δείτε ΕΔΩ), δίπλα από την κατεστραμμένη ιστορική γέφυρα που οδηγούσε στον Αλικιανό, ενώ από μεριάς του Δήμου Πλατανιά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απειλεί με αποκλεισμό.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Πέμπτης τα συνεργεία της Περιφερειακής ενότητας Χανίων επισκευάζουν τη διάβαση με στόχο να περάσουν αύριο Παρασκευή τα μηχανήματα που θα πραγματοποιήσουν ασφαλτόστρωση στο κομμάτι που οδηγεί στην στρατιωτική γέφυρα Bailey που έχει τοποθετηθεί λίγο παρακάτω (δείτε ΕΔΩ).

Ο Μανώλης Σολιδάκης

Ωστόσο, οι εργασίες για ανακατασκευή του πρόχειρου γεφυρώματος πυροδότησαν την οργή του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων του Δήμου Πλατανιά, Μανώλη Σολιδάκη, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ) τον Ιούνιο του 2019, έφτιαξε με ίδια μέσα και χρήματα, την πρόχειρη διάβαση για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες του, όπως λέει.

Δείτε ΕΔΩ: “Η διάβαση στον Κερίτη είναι αποκλειστικά δημιούργημα δικό μου”

Σε εκ νέου επικοινωνία του με το zarpanews.gr ο κ. Σολιδάκης εξέφρασε σε έντονο ύφος την οργή του για τον δρόμο καθώς όπως λέει «10 μήνες τώρα με πολεμάνε και με απειλούν για τη διάβαση και τώρα που τη χρειάζονται τους αρέσει;».

Μάλιστα όπως αναφέρει, «μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα μηχανικοί από διευθύνσεις της Αντιπεριφέρειας Χανίων με απειλούσαν για το γεφύρωμα λέγοντας μου να υπογράψω ότι είναι δικής μου ευθύνης η κυκλοφορία στο σημείο».

Να έρθουν να συζητήσουμε, αλλιώς θα αποκλείσω τη διάβαση και θα χαλάσω και το δρόμο

Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πλατανιά, είναι ότι εκτός του «πολέμου» που δέχεται όλο αυτό το διάστημα, όπως λέει, «χρησιμοποιούν τώρα ένα έργο δικό μου που με δικά μου έξοδα, συνεννοήσεις με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων και εργασίες, ενώ προηγουμένως δεν έχουμε συζητήσει και διαπραγματευτεί το πως και γιατί».

Ο κ. Σολιδάκης καλεί του αρμόδιους έστω και την ύστατη ώρα να επικοινωνήσουν μαζί του:

«Να έρθουν να συζητήσουμε να διαπραγματευτούμε, ειδάλλως πρώτον θα αποκλείσω την πρόσβαση στη διάβαση που έφτιαξα και δεύτερον θα χαλάσω και τον -ήδη ασφαλτοστρωμένο από εμένα- δρόμο που θα χρησιμοποιούν τα οχήματα από τη στρατιωτική γέφυρα Bailey που υπάρχει».

Υπενθυμίζουμε ότι η στρατιωτική γέφυρα Bailey θα είναι κλειστή για την Παρασκευή καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο σημείο εργασίες ασφαλτόστρωσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook