Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Απαράδεκτες οι κατηγορίες εις βάρος μου» – Σοκάρει νέα καταγγελία

χρυσούλα-ζαχαροπούλου-απαράδεκτες-1472986

Η υφυπουργός Ανάπτυξης του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών.

Η ίδια προχώρησε στην πρώτη της δήλωση σήμερα, Παρασκευή.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης αντέδρασε στις κατηγορίες για βιασμό που της αποδίδονται, χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες», όπως μεταδίδει το BFMTV.

Δες μέσα σε 1′ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Σημειώνεται πως η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακοποίηση όσο ήταν γυναικολόγος. Τον τελευταίο μήνα κατατέθηκαν δύο μηνύσεις ενώ υπάρχει και μία τρίτη καταγγελία εις βάρος της, για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Τρίτη καταγγελία – σοκ

Μία τραυματική εμπειρία καταγγέλλει πως έζησε μία πρώην ασθενής της Ελληνογαλλίδας υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου. Η γυναίκα πάσχει από ενδομητρίωση και κατηγορεί τη γιατρό πως τη βίασε κατά τη διάρκεια εξέτασης το 2018, αλλά και πως της συμπεριφέρθηκε με σκληρό τρόπο.

Η Λουσία (το ψευδώνυμο της καταγγέλλουσας) επισκέφθηκε τη γυναικολόγο τέσσερα χρόνια πριν, στο νοσοκομείο Begin in Saint-Mande (Val-de-Marne). Η Ζαχαροπούλου τότε είχε αργήσει στο ραντεβού και έφτασε στο νοσοκομείο με αθλητικά ρούχα, όπως περιγράφει η Λουσία σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

«Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει»

«Χωρίς να με κοιτάει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά, χωρίς να μου πει τίποτα, έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε και φώναξα», καταγγέλλει η Lucia.

Με δάκρυα συνέχισε:

«Τότε ήταν που μου είπε: «Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε». Με πίεζε, με πονούσε. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια πως ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: «Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα»». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: «Γιατί κλαίτε; Δεν βλέπω τον λόγο»».

Η Λουσία δεν έχει καταθέσει προς το παρόν μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού.

Ξεκίνησε έρευνα

Η εισαγγελία του Παρισιού έκανε γνωστό ότι η γαλλική Δικαιοσύνη άρχισε έρευνα έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με καταγωγή από την Κόρινθο, ανέλαβε σημαντική θέση στην γαλλική κυβέρνηση αναφορικά με τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, ενώ είναι προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Είναι κόρη του Νίκου Ζαχαρόπουλου, πρώην αντιδημάρχου του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία και δηλώνει «βαθύτατα Ευρωπαία». Η κ. Ζαχαροπούλου έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού.

Έχει πλούσιο βιογραφικό σε σχέση με τη δράση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ.

Το 2022, εντάχθηκε στην Ειδική Επιτροπή για την πανδημία COVID-19.Από τον Απρίλιο του 2021, η Ζαχαροπούλου συμπροεδρεύει στο Συμβούλιο Μετόχων της COVAX, μαζί με τον Φερνάντο Ρουίζ Γκόμεζ. Υπό αυτή την ιδιότητα, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Εμανουέλ Μακρόν στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρουάντα και τη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων COVID-19, ειδικά στην Αφρική.

Τον Δεκέμβριο, συνόδευσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε-Ντριάν, σε επίσημα ταξίδια στη Σενεγάλη.

Στο παρελθόν τιμήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας, για την προσφορά της σε ιατρικά θέματα και κυρίως στο ζήτημα της ενδομητρίωσης.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook