Χρυσοχοΐδης: «Εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης οι πρυτάνεις»

χρυσοχοΐδης-εθισμένοι-στην-απειλή-κ-1130733

Πρωτοφανή επίθεση στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων με βαρύτατες εκφράσεις εξαπέλυσε πριν από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζοντάς τους «υπεύθυνους για τη βία» και «εθισμένους» στην ανοχή της.

«Οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία αστυνομικού σώματος ειδικών φρουρών που θα δρα στα Πανεπιστήμια.

Περιέγραψε, μάλιστα, τους πρυτάνεις ως υπεύθυνους για τα περιστατικά βίας λέγοντας ότι «ο πρότερος βίος δεν είναι υπέρ» και ότι «αποτυγχάνουν δεκαετίες». Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω και τους κατηγόρησε ότι συνηθίζουν να ανέχονται τη βία. «Η συνήθειά τους να διευθύνουν ανεχόμενοι και συνυπάρχοντας με τις ακραίες βίαιες μειοψηφίες δεν αποτελεί προσόν» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κριτική στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η κριτική που άσκησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων το οποίο περιέγραψε ουσιαστικά ως «τρύπα» στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα. «Τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα αλλά όχι χωρίς κοινό έλεγχο. Ούτε χωρίς τη δυνατότητα κριτικής» ανέφερε και πρόσθεσε «έχουν αποτύχει στην αντιμετώπιση της βίας με πρώτα θύματα τους ίδιους. Είναι τρύπα στο κράτος δικαίου».

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ταχθεί κατά της ρύθμισης Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων από σώμα ειδικών φρουρών επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος για το αυτοδιοίκητο η αστυνομία θα πρέπει να αναφέρεται στη Σύγκλητο των Πανεπιστημίων και όχι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook