Χρυσή «τορπίλη» στο Καζάν ο Παπαστάμος – Πάει Τόκιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ

χρυσή-τορπίλη-στο-καζάν-ο-παπαστάμο-888965

Για μια ακόμη φορά, μετά την πρωτιά στα 200μ. μικτή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων της Ρωσίας, ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος σήκωσε για ακόμα μία φορά στα ύψη την Ελληνική σημαία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτή ομαδική.

Στην διοργάνωση του Καζάν ο Χανιώτης κολυμβητής για μια ακόμη φορά… τρέλανε τα χρονόμετρα. Πραγματικά ασταμάτητος, ο Απόστολος Παπαστάμος, τερμάτισε πρώτος στην κούρσα με επίδοση 4:15:18.

Χρόνος που πέρα από νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, είναι μέσα στο όριο, που του χαρίζει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών ανήκει στο Γιάννης Δρυμωνάκος, από τις 27 Μαΐου 2012 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που είχε διεξαχθεί στο Ντέμπρετσεν! Τότε, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πετύχει επίδοση 4:14.41, η κατάρριψη της οποίας είναι στο «χέρι» του κορυφαίου κολυμβητή στην Ευρώπη στο αγώνισμα της μικτής ατομικής.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ρώσος Μπορόντιν (2ος) με χρόνο 4:17.09 και ο Γάλλος Μαρσάντ (3ος) με 4:17.22.

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναμένεται να επιστρέψει στη βάση του με δύο χρυσά μετάλλια από την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν, καθώς και με δύο εντυπωσιακά πανελλήνια ρεκόρ!

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook