Χρονοδιάγραμμα ανοίγματος: Οι ημερομηνίες από σήμερα έως και το Σεπτέμβριο

Παιδικοί σταθμοί, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα επαναλειτουργούν από σήμερα.

Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test
Aπό σήμερα, απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Εκτός από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε self-test υποχρεούνται να προχωρήσουν όσοι εργάζονται, στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό Σώμα, οι δικαστικοί υπάλληλοι. Παράλληλα, αρνητικό self test πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, στις σχολές οδηγών.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται σε self test.

Το χρονοδιάγραμμα του «ανοίγματος»

21/5: Επαναλειτουργία θερινών σινεμά (75% πληρότητα)

24/5: ΟΠΑΠ PLAY / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο

28/5: Επαναλειτουργία θεαμάτων / συναυλιών σε υπαίθριο χώρο (50% πληρότητα)

31/5: Γυμναστήρια / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ, 2 self tests ανά εβδομάδα Υπηρεσίες ευεξίας / Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής Catering, χώροι δεξιώσεων κλπ / Σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης

Αρχές Ιουνίου: Αναμένεται να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση αλλά η αύξηση του ορίου στους γάμους το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.

7 Ιουνίου: Οίκοι Ανοχής / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020

Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο: Εστίαση / Λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας Λούνα παρκ – εμποροπανηγύρεις κλπ / Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου Παιδότοποι / Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο

1η Σεπτεμβρίου: Εμπορικές Εκθέσεις / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ