Χρονιά-ρεκόρ για τις πυρκαγιές στην Κρήτη: Τα λιγότερα στρέμματα καμμένης γης την τελευταία 20ετία

Τελετή για τον απολογισμό της απερχόμενης αντιπυρικής περιόδου και τελετή βράβευσης στελεχών εμπλεκομένων φορέων στις δράσεις της αντιπυρικής περιόδου 2019, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο CANDIAMARIS στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά Νικόλαου.

Στη τελετή παρευρέθηκαν βουλευτές, η Διοικήτρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Κοζυράκη Μαρία, δήμαρχοι, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Κρήτης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, Εθελοντικών Ομάδων και άλλων φορέων.

Στην αποτίμηση παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου 2019 και τα στατιστικά στοιχεία των αγροτοδασικών πυρκαγιών από την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 έως σήμερα, καταδεικνύοντας τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα για το 2019 (όπως παρουσιάζονται στον επισυναπτόμενο πίνακα).

Ειδικότερα στη φετινή αντιπυρική χρονιά είχαμε 738 στρέμματα καμένων εκτάσεων σε όλη την Κρήτη, αντί των 14.450 στρεμμάτων την αντιπυρική χρονιά του 2018.zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ