Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα ή σοκολάτα

χριστουγεννιάτικα-μπισκότα-με-μαρμε-786422

Θα τα φτιάξετε πανεύκολα για να τα απολαύσει όλη η οικογένεια μαζί το πρωινό των Χριστουγέννων.

Μερίδες:για 20 μπισκότα Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:25′

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

100 γρ. ζάχαρη

1 καψουλάκι βανιλίνης

1 αβγό

1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο

ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο σοκολάτας:

200γρ. κρέμα γάλακτος

200γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

20γρ. μέλι

Διαδικασία

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αβγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και κόβετε με κουπ πατ σε γιορτινά σχήματα, όπως αστεράκια και έλατα.

Βάζετε στην άκρη τα μισά μπισκότα. Χρησιμοποιώντας μια δαχτυλήθρα ή καπάκι από μικρό μπουκαλάκι, ή αντίστοιχο σχήμα σε μικρότερο μέγεθος κόβετε και αφαιρείτε από το κέντρο των υπολοίπων ένα κομμάτι ζύμης.

Αραδιάζετε όλα τα μπισκότα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε να για 3 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε την Κουβερτούρα σε σταγόνες σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολ, μαζί με το μέλι. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνετε το γλάσο να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, αλείφετε όσα δεν έχουν τρύπα με μαρμελάδα ή γλάσο σοκολάτας, σκεπάζετε με τα τρύπια μπισκότα ή μπισκότα ίδιου σχήματος αλλά μικρότερου μεγέθους. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη άχνη ζάχαρη και διατηρείτε τα μπισκότα σας σε μεταλλικό κουτί.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook