Χρήστος Στα Μαρία: Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την Ένωση Κεντρώων μιλά για την Παιδεία

χρήστος-στα-μαρία-ο-υποψήφιος-βουλευτ-885899

Με ένα από τα βασικότερα θέματα, τις θεμελιώδεις αξίες της Παιδείας καταπιάνεται στο άρθρο του, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την Ένωση Κεντρώων, Χρήστος Στα Μαρία.

Σε αυτό το πρώτο δείγμα αντιπροσώπευσης του πολιτειακού του λόγου, ο 31χρονος Χανιώτης, τον οποίο οι πολίτες των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν και να τον γνωρίσουν, στην προεκλογική ομιλία που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 3 Ιουλίου από τις 20.00-22.00 στο 2ο όροφο του Eπιμελητηρίου Χανίων (ΕΒΕΧ), απευθυνόμενος στην πολιτεία μας, αναφέρεται στο βασικό θέμα και αρχή αυτής, που είναι η παιδεία.

Αναλυτικά το άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Χανίων με την Ένωση Κεντρώων

Έχοντας την ευκαιρία να απευθυνθώ στην πολιτεία μας, θα ήθελα να αναφέρω και απασχολήσω το βασικό θέμα και αρχή αυτής, που είναι η παιδεία.

Μέσα στα έτη και τις εποχές του εκσυγχρονισμού που έχουμε πορευθεί και καταφθάσει, πόσο μάλλον επιβιώσει, με ιδρώτα, αίμα, άθλους, θυσίες, και πόσο μάλλον πιστεύω ανιδιοτελές, έτσι και τώρα καλούμεθα να αντεπεξέλθουμε και υπερβούμε, τίποτα λιγότερο, παρά τους ιδίους μας τους εαυτούς.

Πρώτα από όλα γιατί; Επειδή δεν είναι θέμα γούστου, αρέσκειας η προτιμήσεως, αλλά χρέους, ενός χρέους σκυτάλεος που μας έχουν εμπιστευτεί και μεταβιβάσει οι πρόγονοι μας, ως προϋπάρχοντες ήρωες, για τους επόμενους που θα αναδυθούν και επέλθουν εξ αυτών, όπου με την σειρά τους θα πρέπει να ενεργήσουν με την κάθε τους δύναμη και φωτεινότητα, για την προστασία και διευθέτηση της αρμονίας, ως προσφωνημένοι, φωτεινοί νοούντες, δηλαδή Έλληνες.

Το οτιδήποτε μη φωτεινό, δεν είναι Ελληνικό, αλλά θα ήταν ανόητο να ντραπούμε για τους εαυτούς μας για την όποια αδυναμία και σκοτεινιάς που μας έχει πλαισίωσει, ο ασκητισμός δεν διακατέχει ανδρεία εις αυτόν και ας είναι αρμονικός, το να μάχεσαι και να προσπαθείς, μέρος αυτού είναι το να λερωθείς, ειδικά όταν έχεις τόσα να χτίσεις, πόσο μάλλον ξεκινώντας από ένα μηδέν, το οποίο προϊδεάσαμε πως μια μέρα, μια εποχή, μια γενεά, τα παιδιά των παιδιών μας ως γενναία, θα ολοκληρώσουν αυτό το ιερό απώτερο έργο, για να μοιραστεί στο όλων, από εμάς για όλους εμάς.

Πως, πότε ακριβώς που ούτε αντιληφθήκαμε την σταδιακή μας απομάκρυνση από την γνώση, έχουμε βρεθεί σε στιγμή να έχουμε απαρνηθεί τις ίδιες μας τις αξίες, αρχές, ήθη, να τολμούμε υπό τέτοιες άνανδρες συνθήκες να αποκαλούμε τον εαυτό μας Ελλην; Πως είναι δυνατόν, να κοιτούμε τους αλλήλους, τα αδέρφια, την οικογένεια μας με μάτια λερωμένα με μίσος και απέχθεια και να μην ομιλούμε τίποτα για αυτό, να μην έχουμε μελίσσι μέχρι τώρα για τον πνευματικό μας δόλιο φονισμό?

Βιώνουμε εποχή, έντονα επί κινδύνου, τίποτα ποτέ δεν μας αφάνισε, πείνα, φτώχεια, πόλεμος, ακόμα και αν σε αυτόν βρεθήκαμε αντιμέτωποι τρεις ως προς δέκα, γιατί πάντα των πάντων, ήμασταν ενωμένοι και στην καρδία συν τον νου ισωμένοι. Η κρίση της εποχής, η ουσιαστική αυτής, είναι πνευματική και φυσική, είναι κρίση θεμελιώδους παιδιάς.

Έχουμε παραμελήσει από τα υποτιθέμενα εξελικτικά ιδεώδη μας, τις βασικές αρχές του όντος, του νου, σώματος, πνεύματος, παρασυρόμενοι από τα διεθνή στερεότυπα που απασχολούν την οντότητα μέσα σε αυτήν την σταδιοδρομία εξέλιξης και αναδύσεως.

Η οικονομικοπολιτική μας προσήλωση μας έχει υπαρξιακά, τυφλώσει, και έχουμε παραμελήσει τα θεμελιώδη σε σημαντικό βαθμό, ένα γεγονός που γεννά ένα έντονο κάλεσμα πολιτειακό, ένα κάλεσμα αναγέννησης, ένα κάλεσμα συλλογικής ωριμότητος.

Η τριγωνικότητα των αρχών επικαλείται την άμεση προσοχή μας, όπου μόνη οδός για την επιτυχία αυτής είναι η συν εργασία, ο συν αγωνισμός. Η εποχή είναι εντόνως ακατάλληλη για αντιδεολογισμούς στο σημείο που βρισκόμεθα, η λύση και η άρση αυτής δύναται μόνο εξ επιλογής και ενδιαφέροντος όλων μας, κανείς δεν πήγε πουθενά ποτέ, ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος, με ιδεολόγημα αυτού το ότι δεν δύναται λύση, δύναται κοπής.

Το όλων αναλογείτε και θα έπρεπε να από την εποχή και τις ανάγκες αυτής, εμπνέοντας τον εαυτό εκείνου από τα βιώματα του παρελθόντος αυτής, όπου αν δεν δύναται λύσεως των οποίων, μονόδρομος επιβιώσεως και εξελίξεως η ενώσεως αυτών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook