Χρήστος Σανδαλάκης: Ο Χανιώτης ποδηλάτης με απώλεια όρασης μιλάει στο Zarpa Radio 89.6

χρήστος-σανδαλάκης-ο-χανιώτης-ποδηλά-1175061

«’Ηθελα να δείξω στον κόσμο οτι δεν υπάρχουν όρια, είτε έχεις ιδιαιτερότητες είτε όχι»

Ένας Χανιώτης αθλητής που έχει χαράξει δρόμο για μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον μίλησε στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή της Ανδρονίκης Κοκοτσάκη.

Ο λόγος για τον Χρήστο Σανδαλάκη, πρωταθλητή ποδηλασίας Tandem με 99% απώλεια όρασης, ο οποίος λίγο καιρό πριν κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έκανε για πρώτη φορά κατάβαση σε βουνό μόνος του, ενώ ο συναθλητής του του έδινε οδηγίες από μακριά, σε πραγματικό χρόνο χάρη στην άμεση απόκριση του 5G δικτύου της Vodafone.

Ο Χανιώτης αθλητής, που έγινε ευρέως γνωστός από τη διαφήμιση, ομολόγησε οτι υπήρχε ο φόβος της προσπάθειας να κατέβει μόνος του το βουνό στο ποδήλατο, όμως η τεχνολογία 5G συνέβαλε τα μέγιστα ώστε σε διαρκή επικοινωνία με τον συναθλητή του, Σωτήρη Μπρέτα, να τα καταφέρει.

Στόχος του μεταξύ άλλων, όπως τόνισε, να δείξει στον κόσμο οτι δεν υπάρχουν όρια είτε έχεις κάποια ιδιαιτερότητα, είτε όχι.

Ο Χρήστος ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα, όμως αγάπησε το ποδήλατο το 2017, και κέρδισε την πρώτη μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας τον Φεβρουάριο του 2020, όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή την περίοδο προπονείται κανονικά και ιδιαιτέρως σκληρά στην Αθήνα, τουλάχιστον 4-5 ώρες την ημέρα, με το βλέμμα στην Παραολυμπιάδα.

Στην κατηγορία για αθλητές με μειωμένη η ολική απώλεια όρασης το ποδήλατο είναι διπλό με δύο τιμόνια και δύο σέλες και ουσιαστικά ο αθλητής κάθεται πίσω, ενώ μπροστά κάθεται ο πιλότος που δίνει οδηγίες και έχει τον έλεγχο του ποδηλάτου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook