Χρήστος Παππάς: Πως τον έπιασαν, πόσο έχει αλλάξει η εμφάνισή του

χρήστος-παππάς-πως-τον-έπιασαν-πόσο-έχ-1245689

Στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ πέρασε τη νύχτα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης (01.07.2021) και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Ο Χρήστος Παππάς ο επί οκτώ μήνες καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής- ήταν αλλαγμένος εμφανισιακά, καθώς είχε ξυρίσει το μούσι του, είχε μόνο μουστάκι και λίγα παραπάνω κιλά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική γνώριζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πού κρυβόταν και σχεδίαζε την επιχείρηση σύλληψης του, που τελικά έγινε το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρόσωπο που τον έκρυβε ήταν μια 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Σήμερα, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του και θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι οι φυλακές Δομοκού, όπου εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, σήμερα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η 52χρονη που τον έκρυβε στο σπίτι και συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

«Εντάξει, τελείωσε»

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στο σπίτι της περιοχής του Ζωγράφου, όπου απέκλεισε τους γύρω δρόμους και έτσι άρχισε η επιχείρηση διάρκειας 40 λεπτών για τη σύλληψη του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς δεν προέβαλε καμία αντίσταση, λέγοντας στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Κάτοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν στο newsit.gr πως όλους αυτούς τους μήνες δεν είχαν δει ποτέ τον καταζητούμενο, ωστόσο τους είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τα παντζούρια του διαμερίσματος, στο ισόγειο, ήταν πάντα κλειστά.

Η καταδίκη του Χρήστου Παππά

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης. Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπoρούσε να τον εντοπίσει, μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να είναι καταζητούμενος.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook