Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Ήθελα να φύγω όρθιος και μου το στέρησαν. Δεν το συγχωρώ ποτέ» – Τι είπε για κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή

χρήστος-μαρκογιαννάκης-ήθελα-να-φύγ-1116744

Τη σιωπή ετών έσπασε στο Zarpa Radio 89,6 ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τετάρτης στους Γιώργο Κολομπάκη και Ευτυχία Πενταράκη. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά στην πορεία της συνέντευξης ήταν αδύνατον να μη μιλήσει για την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή των Χανίων και τον τρόπο με τον οποίον αυτή έγινε:

«Μετά από αυτή τη μακρά πολιτική διαδρομή, όπου είχα την τύχη να φτάσω περισσότερο ψηλά από αυτό που περίμενα, το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω όρθιος. Δηλαδή, μια μέρα να βγω και να πω στους Χανιώτες, «σας ευχαριστώ που με στηρίξατε, ήρθε η ώρα νεότεροι να πάρουν τη σκυτάλη». Αυτό μου το στέρησαν. Δεν το συγχωρώ ποτέ», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ερωτώμενος αν έχει κρατήσει πικρία απέναντι στον πρωθυπουργό, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε ότι όλοι ξέρουν ποιοι οδήγησαν τον ίδιο στην αποχώρηση:

«Δεν θέλω να λέω ονόματα, αλλά ξέρετε ποιοι είναι. Η κοινωνία ξέρει για ποιον λόγο έγινε. Αν ρωτήσεις 100 Χανιώτες, γιατί φάγανε τον Μαρκογιαννάκη με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο, οι 110 θα σου πουν, γιατί φοβόντουσαν αυτόν. Είμαι όμως περήφανος, διότι, αν μ ’αγαπούσαν 100 Χανιώτες όταν πολιτευόμουν, τώρα μ ’αγαπάει το σύνολο, διότι όλοι ξέρουν τη συμπεριφορά ορισμένων απέναντί μου.  Φταίω κι εγώ που εμπιστεύτηκα ανθρώπους που δεν έπρεπε να είναι της εμπιστοσύνης μου», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο πρώην βουλευτής Χανίων τόνισε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει δική του πολιτική οικογένεια:

«Εγώ δεν θέλω να κάνω δυναστεία. Τα παιδιά μου δεν θέλουν ούτε να ακούν για πολιτική, ξέρουν τι υπέστη η οικογένειά μου και τις θυσίες που έκανα. Θυμάστε όλοι σας τί είχα υποστεί από τους τηλεδικαστές, δεν είχα την ομπρέλα του συστήματος. Ήθελα λοιπόν να ικανοποιηθεί η επιθυμία μου, ο εγωισμός μου αν θέλετε, ότι δε με κλώτσησε κανείς για να φύγω, αλλά να φύγω μόνος μου, δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο έμπειρος νομικός ανέφερε ότι σημασία έχει όχι μόνο η απόφαση (τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχε ακόμα εκδοθεί), αλλά και οι αιτίες που οδήγησαν στη γιγάντωση της ΧΑ ως φαινομένου:

«Άλλο είναι η καταδίκη του νεοναζισμού, που αυτή έχει γίνει και από τον ελληνικό λαό, ο οποίος έβαλε τη Χρυσή Αυγή στο περιθώριο, θέλω να πιστεύω οριστικά και αμετάκλητα. Το δικαστήριο όμως λαμβάνει αποφάσεις με βάση εκείνα που, σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, ακούστηκαν, λέχθηκαν και αποδείχθηκαν. Δεν μ’ αρέσει ο χείμαρρος των δηλώσεων, οι συγκεντρώσεις έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, προφανώς γίνονται για να επηρεαστούν οι ένορκοι. Καταλαβαίνουμε πως, όταν αυτοί οι άνθρωποι απειλούν τη δημοκρατία, ο πέλεκυς πρέπει να είναι πολύ βαρύς. Πρέπει όμως να δούμε, τι ήταν εκείνο που συνέβαλε στο να εμφανιστεί το φαινόμενο αυτό και είχε οπαδούς; Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το σημερινό πολιτικό σκηνικό, ο Χανιώτης νομικός υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει το πάνω χέρι, έδωσε όμως κάποια ελαφρυντικά στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι της έτυχαν πολλά δύσκολα ζητήματα που έπρεπε να διαχειριστεί:

«Είχαμε μια πολύ κακή κυβέρνηση επί ΣΥΡΙΖΑ. Μια κυβέρνηση που άλλα έλεγε κι άλλα έκανε, της έτυχαν και κάποια άσχημα πράγματα βέβαια, όπως η φωτιά στο Μάτι ή οι πλημμύρες στην Αττική και το Μακεδονικό, που πιστεύω ότι την έπληξε. Είχαμε μια κυβέρνηση που είχε απαξιωθεί. Τώρα έχουμε μια καινούρια κυβέρνηση, με ανθρώπους που δεν σέρνουν αμαρτίες του παρελθόντος. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει το πάνω χέρι. Δεν έχει κάνει χοντρά λάθη. Συνέβη το ατύχημα του κορονοϊού, που σε τέτοιες συνθήκες οι λαοί συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους, πόσο μάλλον όταν βλέπουν ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια. Δεν θα έλεγα πολλά αρνητικά σε βάρος αυτής της κυβέρνησης, έστω κι αν έχω την προσωπική μου πικρία απέναντι σε κάποιους ανθρώπους της», ολοκλήρωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

zarpanews.gr

 

12 thoughts on “Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Ήθελα να φύγω όρθιος και μου το στέρησαν. Δεν το συγχωρώ ποτέ» – Τι είπε για κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή

  1. Κοπριτη… Έχασες τη καρέκλα. Τόσα χρόνια στα Χανιά μόνο έβγαζες φονιάδες από τη φυλακή..
    Το θέμα είναι ότι ασχολούνται ακόμα μαζί σου τα ρεμαλια οι δημοσιογράφοι…
    Καλησπέρα σας…

  2. Σου λέει κάτσε να προβάλουμε λίγο κύριο Χρήστο μπας και κόψουμε καμιά ψήφο από τη ΝΔ γιατί πάμε για φούντο εμείς οι ζαίοι…

  3. Eγω θυμαμαι κατι αλλο,για το φιασκο του C for I θα πεις καμια κουβεντα ή τοτε τα τρωγατε με τον Παγκαλοκαι το ξεχασατε;;;

  4. Ο Μητσοτάκης είχε το θάρρος να ξεφορτωθεί βαρίδια σαν και σένα,έχει άλλο στυλ διακυβέρνησης πιο σύγχρονο.Αν το είχες καταλάβει θα είχες αποχωρήσει τη σωστή στιγμή μόνος σου. ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  5. Να βγαίνουν οι πιο βαθύ εκπρόσωποι του κράτους του ρουσφετιου του κράτους της διαπλοκής και να κουνάνε και το δάκτυλο μια τέτοια μέρα αυτό είναι πολύ μεγάλο θράσος.Εχουν μπει στο χρονοντούλαπο της κακής ιστορίας τού τόπου.

  6. «Είχαμε μια κυβέρνηση που είχε απαξιωθεί. Τώρα έχουμε μια καινούρια κυβέρνηση, με ανθρώπους που δεν σέρνουν αμαρτίες του παρελθόντος.»

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook