Χρησιμοποιούμε τους κόκκους καφέ όπως δεν έχετε φανταστεί

χρησιμοποιούμε-τους-κόκκους-καφέ-όπω-1011286

Καφές, ένα όνομα, πολλά είδη και αμέτρητοι θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Δες, ωστόσο, μερικές χρήσεις του καφέ και ειδικότερα των κόκκων του καφέ, που δεν είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό σου μέχρι σήμερα….

Κάνουν το κρέας πιο μαλακό

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να μαλακώσετε το κόκκινο κρέας βάζοντας μια κουταλιά της σούπας φρέσκους κόκκους καφέ σε μαρινάδες που ετοιμάζετε; Το κρέας θα γίνει πιο μαλακό και θα έχει μία πιο ιδιαίτερη γεύση.

Διώχνουν τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια σας

Στη μαγειρική πολλές φορές τα χέρια μας παίρνουν κάτι από τη μυρωδιά των υλικών που χρησιμοποιούμε. Αν, λοιπόν, ο τεμαχισμός του σκόρδου και του κρεμμυδιού μένει στα χέρια σας και δεν ξέρετε πώς να διώξετε την άσχημη αυτή μυρωδιά, πλύντε τα με κόκκους καφέ. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί στο πι και φι!

Στα έπιπλα

Εάν έχετε γρατσουνιές σε έπιπλα που είναι φτιαγμένα από σκούρο ξύλο, βάλτε μια μπατονέτα σε υγρούς κόκκους καφέ και έπειτα στην κατεστραμμένη περιοχή του ξύλου. Δείτε πως θα αλλάξει η υφή του…

Για το τζάκι

Οι κόκκοι καφέ χρησιμοποιούνται ακόμα και στον καθαρισμό των τζακιών. Πασπαλίστε μια στρώση βρεγμένων κόκκων καφέ πάνω από τις στάχτες, πριν καθαρίσετε. Οι κόκκοι θα βαρύνουν τα ελαφριά στρώματα στάχτης και θα διευκολύνουν τον καθαρισμό τους.

Στα σιφώνια

Για να μην βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα μπορείτε κάποιες φορές (όχι συχνά) να ρίχνετε κατακάθια του καφέ και μετά να ρίχνετε πάνω ζεστό νερό. Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Απολέπιση

Οι κόκκοι καφέ απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κανονικό απολεπιστικό σώματος. Πάρτε ένα κουταλάκι της σούπας κανέλα, ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, μισό φλιτζάνι μαύρης ζάχαρης και μισό φλιτζάνι κόκκους καφέ. Βάλτε τα σε ένα μικρό βαζάκι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Το μίγμα για την απολέπιση είναι έτοιμο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook