Χρησιμοποιήστε το χρώμα της χρονιάς για το 2022 στους χώρους του σπιτιού σας

χρησιμοποιήστε-το-χρώμα-της-χρονιάς-γ-1333009

Έξυπνες συμβουλές που σίγουρα θα ανανεώσουν το χώρο σας

Η Benjamin Moore, η αμερικανική εταιρεία που παράγει χρώματα και λειτουργεί από το 1883 στο Νιου Τζέρσεϊ, μόλις ανακοίνωσε το October Mist ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. Το October Mist είναι μια υπέροχη απαλή και γήινη απόχρωση του πράσινου. Μια «σκονισμένη» απόχρωση που υποδηλώνει αποκατάσταση, χαλάρωση και γαλήνη και συχνά συνδέεται με την ανάπτυξη. Σύμφωνα με το archetecturaldigest.com, βρίσκεται, επίσης, στο κέντρο του χρωματικού φάσματος, συμβολίζοντας την ισορροπία και την αρμονία. Επιπλέον, το πράσινο αντιπροσωπεύει το τσάκρα της καρδιάς ή το ενεργειακό κέντρο, υποδηλώνοντας μια αίσθηση αγάπης και συμπόνιας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε κάποιες δημιουργικές ιδέες για το πώς να ενσωματώσετε το October Mist στο σπίτι σας, είτε είστε έτοιμοι να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο είτε θέλετε να ξεκινήσετε με κάτι μικρότερο.

Πού να χρησιμοποιήσετε το χρώμα της χρονιάς για το 2022

Όταν επιλέγετε ένα χρώμα για τον χώρο σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς σας κάνει να νιώθετε το χρώμα, πώς θα θέλατε να νιώθει κάποιος άλλος μέσα στο χώρο και τον σκοπό του δωματίου στο οποίο θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα. Δεδομένου ότι το October Mist έχει μια τόσο ισορροπημένη και αναζωογονητική ατμόσφαιρα, μπορεί να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε δωμάτια που έχουν ήδη αυτήν την αίσθηση ή σε χώρους στους οποίους θα θέλατε να φέρετε αυτήν την αίσθηση, όπως ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι ή μπάνιο. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ένα γραφείο να μοιάζει πιο γαλήνιο και να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Το October Mist λειτουργεί, επίσης, καλά σε μια κουζίνα ή τραπεζαρία, καθώς σημαίνει αγάπη για τον εαυτό, τους φίλους και την οικογένεια. Είναι επίσης τέλειο σε κάθε χώρο όπου θέλετε να φέρετε μια ισχυρότερη αίσθηση της φύσης και της ανάπτυξης.

Προτιμήστε το ως διακοσμητική λεπτομέρεια

Μια επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο είναι να βάψετε ένα έπιπλο. Ένα τραπέζι φαγητού θα ήταν μια θαυμάσια εφαρμογή καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται γύρω του, κάτι που θα επωφεληθεί από αυτή την απόχρωση αγάπης και ανάπτυξης, ενώ το βάψιμο των ραφιών σε μια βιβλιοθήκη θα ήταν ένας καλός τρόπος για να μετριάσετε τα συναισθήματα άγχους ή εξάντλησης. Μια άλλη ιδέα είναι να βάψετε μια πόρτα για να ενισχύσετε την αίσθηση ότι εισέρχεστε σε έναν χώρο μεγαλύτερης γαλήνης και ηρεμίας μέσα στο σπίτι σας.

Βάψτε την οροφή

Βάψτε την οροφή του υπνοδωματίου σας για να το μεταμορφώσετε σε μια όαση ηρεμίας. Ή δοκιμάστε αυτήν την τεχνική στο σαλόνι σας, όπου θέλετε να νιώσετε μια αίσθηση άνεσης μετά από μια κουραστική μέρα.

Διάφορα μοτίβα και σχήματα

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το October Mist για να δημιουργήσετε μια ζωγραφισμένη στο χέρι ταπετσαρία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί δημιουργώντας ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ (είτε προκατασκευασμένο, είτε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας) στο σχέδιο που θα θέλατε ή ζωγραφίζοντας ένα σχέδιο στο χέρι. Ο τύπος των σχημάτων που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε μπορεί επίσης να ενισχύσει τις ψυχολογικές ιδιότητες αυτού του χρώματος. Τα οργανικά σχήματα μπορούν να υποδηλώνουν μια αίσθηση χαλάρωσης, ενώ τα γεωμετρικά σχήματα μπορούν να υποδηλώνουν μια αίσθηση σταθερότητας. Επιπλέον, η χρήση περισσότερων μοτίβων υφής με το October Mist μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ του σπιτιού σας και του φυσικού κόσμου.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook