Χωρίς τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

χωρίς-τους-συμβούλους-της-λαϊκής-συσπ-1011543

Χωρίς τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί η σημερινή εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων.

Όπως σημειώνεται συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «η πανδημία του κορονοϊού και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζουν και να διατάζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως κάθε φορά αυτοί κρίνουν πολιτικά σκόπιμο τόσο για τους ίδιους, όσο και την κυβέρνηση» και τονίζουν πως «οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την αυτή την εκ περιτροπής συνεδρίαση του Δ.Σ.

Απαιτούμε να συνεχίσει η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης».

Η ανακοίνωση:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 24ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η πανδημία του κορονοϊου και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζουν και να διατάζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως κάθε φορά αυτοί κρίνουν πολιτικά σκόπιμο τόσο για τους ίδιους, όσο και την κυβέρνηση.

Αποφασίζουν λοιπόν την εκ περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 26 Ιούνη, με 24 θέματα ημερησίας διάταξης (αρκετά από αυτά σημαντικά, όπως η λειτουργία του ολοήμερου καλοκαιρινού προγράμματος για τα παιδιά της πόλης) σε μία περίοδο που έχει ήδη λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης στο ΚΑΜ με λιγότερα -20- θέματα, και άρα υποτίθεται ότι έχει λυθεί από την δημοτική αρχή το αίτημά μας να βρεθεί χώρος ασφαλής για τις συνεδριάσεις.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση για την εκ περιφοράς συνεδρίαση αναδεικνύει την διάθεση της δημοτικής αρχής να αποφευχθεί η έκφραση και η ανάδειξη λαϊκών προβλημάτων στην πόλη. Κάνοντας συνεχώς πλάτη στην κυβερνητική πολιτική φοβάται σαν τον «διάολο το λιβάνι» να τοποθετηθεί και να πρέπει να πάρει θέση σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο αυτή στο εκπαιδευτικό και στο γονεϊκό κίνημα επικρατεί αναβρασμός ενάντια στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Οκτώ σύλλογοι γονέων δημοτικών από τα Χανιά (15ου,19ου, 12ου, 18ου, 6ου, Νεροκούρου, 2ου Κουνουπιδιανών) σε συνέχεια δυναμικών τους κινητοποιήσεων, είχαν πάρει απόφαση και είχαν σκοπό να παραβρεθούν εκπρόσωποί τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να ζητήσουν συμπαράσταση στα αιτήματά τους. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν συμπαρίσταται τόσο καιρό στο δίκαιο αίτημα απόσυρσης του αντιεκπαιδευτικού νόμου, αλλά δεν δίνει καν τη δυνατότητα έκφρασης εκπροσώπων των συλλόγων σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Άλλο χαρακτηριστικό λαϊκό πρόβλημα που η δημοτική αρχή «κάνει την πάπια» είναι η συνεχιζόμενη κοροϊδία αποφυγής συζήτησης για την ανεπαρκή αντιπυρική προστασία του Δήμου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι ελλείψεις είναι τραγικές. Από τις 14 Μάη (!) έχει κατατεθεί στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου πρόταση  της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας στον Δήμο Χανίων. Από τότε, συνεδρίασε μια φορά με τηλεδιάσκεψη (27 Μάη) και μια φορά δια ζώσης (10 Ιούνη), όπου και στις δύο συνεδριάσεις προσωπικά ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει το θέμα για συζήτηση στην –κάθε φορά- επόμενη συνεδρίαση. Στην 3η λοιπόν συνεδρίαση (24 Ιούνη), αυτή γίνεται εκ περιφοράς και όχι μόνο απουσιάζει η οποιαδήποτε απάντηση στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας, αλλά δεν δίνεται ούτε η δυνατότητα να κατατεθεί η οποιαδήποτε ερώτηση..

Η παραπάνω πρακτική αποσιώπησης των λαϊκών προβλημάτων δεν μας εκπλήσσει. Η δημοτική αρχή συνεχίζει τον δρόμο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, και αναδείχνεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολύτιμο στήριγμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την αυτή την εκ περιτροπής συνεδρίαση του Δ.Σ.

Απαιτούμε να συνεχίσει η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook