Χωρίς σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο, αλλά σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση

χωρίς-σκληρά-μέτρα-για-τον-κορονοϊό-απ-1508172

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Μπορεί όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό να έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα και ακόμη και οι μάσκες να μην φοριούνται σχεδόν πουθενά ούτε καν στα σημεία που είναι υποχρεωτικές, όμως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν εκτός ΕΣΥ.

Μάλιστα το κλίμα εντάθηκε και από τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει υγειονομικό, μητέρα τεσσάρων παιδιών η οποία θα πληρωθεί για τους μήνες που είναι εκτός εργασίας.

Η κυβέρνηση παρότι φαίνεται ότι αναγνωρίζει πια ότι το να μένουν εκτός συστήματος Υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, δεν συμβάλλει στις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις στα νοσοκομεία, διατηρεί το μέτρο της αναστολής και για λόγους συμβολικούς αλλά και πολιτικούς. Άλλωστε η άρση του μέτρου θα έδειχνε ότι κάνει πίσω με το φόβο των αντιδράσεων.

Να υπενθυμιστεί ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί θα μείνουν εκτός συστήματος τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση (την 1η αναμνηστική) είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα νοσοκομεία ακόμη και σήμερα με δύο υποχρεωτικά rapid test τα οποία μάλιστα πρέπει να τα πραγματοποιούν στον ιδιωτικό τομέα και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Με «λάιτ» μέτρα αν χρειασθεί

Από την άλλη, και νέες παραλλαγές και μεταλλάξεις του κορονοϊού να εμφανιστούν από Σεπτέμβριο, δεν φαίνεται πως η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει σκληρά μέτρα. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης σημειώνει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι αν χρειασθεί να ληφθούν κάποια μέτρα αυτά θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα και ήπια.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η μόνη σκέψη που υπάρχει σήμερα στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αν χρειασθεί να επιβληθούν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους. Όχι όμως περιορισμοί άλλου τύπου όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας.

Η έλλειψη μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό πάντως έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις αναστολές στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση επιδιώκει η χώρα να επιστρέψει στην απόλυτη κανονικότητα και από το Φθινόπωρο.

ethnos.gr

One thought on “Χωρίς σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο, αλλά σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση

  1. Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, όμως: Η ομερτά των κομμάτων γύρω από το θέμα των απαραίτητων στο σύστημα, αλλά εκδικητικά απομακρυσμένων υγειονομικών, είναι απόλυτα επιτυχής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook