Χωρίς πετρέλαιο το κολυμβητήριο Χανίων – Πρόεδρος ΝΟΧ: “Τετάρτη βάζουμε λουκέτο” | Περιμένουν τον Αυγενάκη, έστειλαν επιστολή στον Μητσοτάκη

Χωρίς πετρέλαιο στις δεξαμενές του έχει μείνει ξανά το κολυμβητήριο Χανίων, ενώ πλησιάζει το φθινόπωρο και η ανάγκη να θερμαίνονται οι πισίνες αρχίζει να γίνεται αισθητή.

Ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Δημήτρης Λειψάκης, μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, τόνισε ότι έχει υπογραφεί έκτακτη χρηματοδότηση από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τώρα πρέπει να την υπογράψει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που όμως καθυστερεί:

“Είναι άδειο τελείως. Το ΕΑΚ έβαλε μια κίνηση πριν μια εβδομάδα και έβαλε τρεις τόνους. Ο προϋπολογισμός όμως του ΕΑΚ έχει τελειώσει. Έχουν ζητήσει οι άνθρωποι μια επιχορήγηση για το 2022. Έχει υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, τον κ. Μαυρωτά και είναι στο γραφείο του κ. Αυγενάκη για υπογραφή. Εγώ μίλησα την Τρίτη με την κ. Μαυρωτά και μου είχε πει ότι το είχε υπογράψει εκείνη την ημέρα“, δήλωσε ο κ. Λειψάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΝΟΧ παρουσίασε και μια πρόταση που θα επιτρέψει τη μερική έστω λειτουργία του κολυμβητηρίου τον χειμώνα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα:

Τους χειμερινούς μήνες που κάνει κρύο οι τρεις πισίνες μαζί θέλουν περίπου 5.000 ευρώ την ημέρα. Καίει περίπου 2.5 τόνους τη μέρα. Το καταλαβαίνουμε ότι δεν θα καλυφθεί ένα τέτοιο ποσό και γι’ αυτό προτείνουμε να δουλέψει μόνο η 50αρα πισίνα, για να μπορούν να αθλούνται και να προπονούνται οι αθλητές, να γίνονται οι αγώνες πόλο του ΝΟΧ και των γυναικών του Ρεθύμνου που εδώ τους δίνουν έτσι κι αλλιώς. Παράλληλα να γίνονται όλες οι ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί και ταυτόχρονα να γίνει οικονομία”.

Ο κ. Λειψάκης προειδοποίησε ότι θα πρέπει να μπει πετρέλαιο άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν χαλάσει ο καιρός, γιατί αν αυτό συμβεί, η λειτουργία του συλλόγου θα σταματήσει:

“Ο ΝΟΧ έχει ως τώρα συμβάλει στον προϋπολογισμό του ΕΑΚ για συντηρήσεις, που δεν είναι υποχρέωσή του, με 37.000 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και βοηθήσαμε, αναμένουμε λοιπόν και από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα, να καλύψει το πετρέλαιο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Αν ως την Τετάρτη δεν γίνει τίποτα και με δεδομένο ότι προβλέπεται να αλλάξει ο καιρός εκείνη την ημέρα, θα βάλουμε λουκέτο“.

Ο Όμιλος απέστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητάει την παρέμβασή του για να λυθεί το πρόβλημα. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κρήτη.

Αναφέρει η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά σωματεία στην
Ελλάδα και μέσα από την πλειάδα των αθλητών του καταφέρνει να εκπροσωπεί την Ελλάδα
σ’ όλο τον κόσμο.

Οι αθλητές μας όχι μόνο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων
και το 2022 αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι 19 αθλητές – τριες μας – 5 Υδατοσφαίρισης, 2
Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, 4 Τεχνικής Κολύμβησης, 2 Κάνοε Καγιάκ 6 SUP – εκπροσώπησαν την χώρα μας συμμετέχοντας με τις εθνικές ομάδες.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και γενικότερα σ΄ όλη την Ευρώπη με την ενεργειακή κρίση και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που
προκύπτουν από αυτήν ερχόμαστε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Στον νομό Χανίων υπάρχει ένα μόνο κολυμβητήριο αποτελούμενο από 3 πισίνες 50μ, 25μ και 12,5μ και το πλήθος των αθλητών που αθλούνται σ’ αυτό είναι πάνω από 1000.
2. Οι ενήλικοι για αποκατάσταση της υγείας τους ή για άλλους προσωπικούς λόγους είναι περίπου 150.
3. Τα άτομα με Ειδικές Ικανότητες -άτομα με νοητικά και κινητικά προβλήματα, μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης – είναι περίπου 50.
4. Οι εργαζόμενοι με πλήρη ή μερική απασχόληση αυτή τη στιγμή είναι 28.
5. Στο κολυμβητήριο Χανίων προπονούνται και διεξάγονται αγώνες Α1 Ανδρών υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και Α1 Γυναικών υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου. Όλοι αυτοί οι λόγοι σε περίπτωση που θα σταματήσει η λειτουργία της πισίνας θα επιφέρουν μια μεγάλη αναστάτωση στο χώρο του ναυταθλητισμού. Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα παράπονα, οι γκρίνιες και η δυσλειτουργία λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στην οποία αναγκάζονται οι αθλητές και ενήλικοι να κολυμπούν.
6. Στο επόμενο δεκαήμερο η αλλαγή του καιρού θα κάνει αδύνατη τη λειτουργία.

Σας ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη λειτουργία των δεξαμενών 50μ (για την
προπόνηση και αγώνες των αθλητικών ομάδων) και 12,5μ (για τα μικρά παιδιά των
εκμαθήσεων) έτσι ώστε να υπάρχει αύριο για τον ΝΟΧ και γενικότερα για το ναυταθλητισμό
των Χανίων.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αναγνωρίζοντας τη προσπάθεια που έχετε καταβάλει έτσι ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες
για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε ότι δεν
θα επιτρέψετε να μείνει το Κολυμβητήριο Χανίων εκτός λειτουργίας ούτε μία μέρα.”

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήμουν νιος και γέρασα. Κανείς 25 χρόνια τώρα δεν έχει πάρει πρωτοβουλία να λύσει πραγματικά το θέμα. Και μιλάμε για συλλόγους που βγάζουν παγκόσμιους πρωταθλητές και ομάδες Α1.

    Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια σαν αθλητής του ΝΟΧ (1993-2000). Πήγα ξανά σαν αθλητής ανεξάρτητα πριν 10 χρόνια. Και φέτος πήγα για εκμάθηση τον γιο μου πλέον. Ε δεν έχει αλλάξει τίποτα ρε παιδιά 25 χρόνια τώρα. Τα αποδυτήρια της 25αρας-12.5αρας, είναι όπως τα άφησα, τα ίδια παγκάκια που κουτσοπατάνε, τις ίδιες ξύλινες φαγωμένες πόρτες. Τις ίδιες βρύσες που στάζουν στα ντουζ με τα ραγισμένα πλακάκια. Έξω τα κλουβιά που φυλούσαμε σανίδες και pullbuoy τα ίδια σκουριασμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ