Χωρίς οικονομική επιβράβευση 4 αθλητές που κέρδισαν μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα – Ανάμεσά τους ένας Χανιώτης

«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε τέσσερις Ολυμπιονίκες οι οποίοι διεκδικούσαν την προβλεπόμενη οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που κέρδισαν σε αθλήματα του υγρού στίβου, από το 2009 έως το 2011, σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν πως οι αθλητές δεν δικαιούνται τα χρήματα με το σκεπτικό ότι τα αθλήματά τους δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ευρυσθένης ΝικολαΐδηςΣπύρος ΓιαννιώτηςΓιάννης Καλαιτζογλίδης και Αντώνης Τσουρουνάκης ήταν οι αθλητές που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας ποσά από 44.000 έως 90.350 ευρώ μετά τις διακρίσεις τους σε αγώνες σε Ρωσία, Ιταλία και Ουγγαρία. Με τις προσφυγές τους στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητούσαν να ακυρωθεί ως παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να τους καταβάλουν την προβλεπόμενη από το νόμο 2725/1999 οικονομική βοήθεια για τις εξαιρετικές αγωνιστικές τους διακρίσεις ως μέλη της εθνικής ομάδας μας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι της Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές των αθλητών αφού έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της οικονομικής επιβράβευσης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τα επίμαχα αγωνίσματα δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν διεξάγονται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικότερα, οι διακρίσεις των τεσσάρων αθλητών, για τις οποίες δεν έλαβαν οικονομική επιβράβευση έχουν ως εξής:

1) Ευρυσθένης Νικολαΐδης κατέλαβε τη 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών που διεξήχθη το 2009 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο οποίο συμμετείχε ως μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

2) Σπύρος Γιαννιώτης κατέλαβε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων (open water) ανδρών-γυναικών που διεξήχθη το 2009 στην Ιταλία.

3) Γιάννης Καλαϊτζογλίδης διακρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών-γυναικών που διοργανώθηκε στην Ρωσία το 2009, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών που διεξήχθη το 2010 στην Ρωσία και το 2011 στην Ουγγαρία.

4) Αντώνης Τσουρουνάκης διακρίθηκε ως μέλος της εθνικής ομάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών των ετών 2009 και 2011 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο αγώνισμα 400 μέτρων επιφάνειας και στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Χοντμεζοβάσαρχει της Ουγγαρίας στην σκυταλοδρομία των 4Χ100 και 4Χ200 επιφάνειας.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ