Χωρίς νέο self test οι μαθητές στο σχολείο τη Δευτέρα – Πότε δίνουν πάλι τα φαρμακεία

Χωρίς νέο self test πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο τη Δευτέρα. Το νέο self test πρέπει να δηλωθεί για το πρωί της Τρίτης. Πότε δίνουν πάλι τα φαρμακεία.

Δεν είναι απαραίτητο το νέο self test για μαθητές σήμερα, ώστε να πάνε αύριο Δευτέρα στο σχολείο. Το self test πρέπει να γίνει τη Δευτέρα και με αυτό οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο την Τρίτη. Σημειώνεται ότι οι γονείς μπορούσαν να προμηθευτούν δωρεάν τεστ έως την Παρασκευή που πέρασε. Από Τετάρτη 29.09.2021 έως και την Παρασκευή 08.10.2021, 4 δωρεάν self tests δόθηκαν από τα φαρμακεία σε μαθητές από 4 εώς 19 ετών, για να καλυφθεί το διάστημα 04.10.2021 έως και 15.10.2021.

Η δήλωση γίνεται ακόμη στη γνωστή πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

To edupass.gov.gr είναι η πλατφόρμα που έρχεται να αντικαταστήσει τη δήλωση self test στο self-testing.gov.gr. Σε αυτή την πλατφόρμα οι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά στα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test και αλλάζει τη δήλωση για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ