Χωρίς κλιματισμό κλινικές και θάλαμοι στο ΠΑΓΝΗ εν μέσω καύσωνα – Ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους

χωρίς-κλιματισμό-κλινικές-και-θάλαμο-1261760

Χωρίς κλιματισμό έχουν μείνει εδώ και αρκετές ημέρες κλινικές, θάλαμοι και χώροι εργασίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, τα κλιματιστικά του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική. «Είχαμε προειδοποιήσει ότι πολλά μηχανήματα επειδή είναι παλιά, θα έπρεπε να αντικατασταθούν με προγραμματισμό. Αλλά αυτό, προσέκρουε πολλές φορές στην χρηματοδότηση που πάντα ήταν ελλιπής για τα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, ο προγραμματισμός αντικατάστασης των μηχανημάτων θα έπρεπε να γίνει κατά τη χειμερινή περίοδο ώστε το διάστημα που υπάρχει ο καύσωνας, να μπορούν να λειτουργούν τα κλιματιστικά. «Για να μπορούν να οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να έχουν ένα περιβάλλον και συνθήκες αντάξιες της εποχής που ζούμε».

Το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει πως πρέπει να γίνουν άμεσα οι αντικαταστάσεις των μηχανημάτων αλλά και οι συντηρήσεις τους. «Παρά τις αναφορές που έχει κάνει η τεχνική υπηρεσία και το σωματείο, εδώ και χρόνια, πολλά προβλήματα από άποψης συντήρησης των μηχανημάτων λόγω παλαιότητας κάθε φορά, έρχονται στην επικαιρότητα. Αυτό το διάστημα το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ δεν λειτουργεί γιατί έχει καεί μια λυχνία».

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βρύσαλης, πρόκειται για ένα μηχάνημα που λειτουργεί στα ΤΕΠ για πάνω από 25 χρόνια. «Θέλει αντικατάσταση και καταλαβαίνει κανείς ότι το να προσπαθείς να διορθώσεις κάτι, μετά από τόσα χρόνια και με βάση του λειτουργία του, που είναι εντατική, θα βγάζει συνεχώς προβλήματα».

Συνεπώς, όταν ένας ασθενής χρειαστεί να υποβληθεί σε κάποια ακτινολογική εξέταση, πρέπει να μεταφερθεί με μεταφορέα ή τον συνοδό του στο ισόγειο του ΠΑΓΝΗ, όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα ακτινολογικά μηχανήματα. «Αυτό σημαίνει καθυστέρηση και ταλαιπωρία του ασθενή και των συνοδών αλλά και σπατάλης του ανθρώπινου δυναμικού. Θα μπορούσε ο μεταφορέας να έκανε δουλειά που θα ήταν επείγουσα για άλλο ασθενή. Αυτό ζητάμε εμείς. Άμεση συντήρηση μηχανημάτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μη συνεχιστεί το καθεστώς των εργολαβιών και στην τεχνική υπηρεσία. Η τεχνική υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, υπάρχουν εκατοντάδες συμβασιούχοι που τελειώνει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη και θα πρέπει η πολιτεία να μετατρέψει τις συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου».

Από τη μεριά του ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε πως ήδη από το Μάρτιο γίνεται αντικατάσταση των κλιματιστικών που είχαν πρόβλημα.

«Σε ορισμένες κλινικές κάποια κλιματιστικά είχαν πρόβλημα. Από το Μάρτιο έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης τους και σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο λειτουργίας των νέων κλιματιστικών» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Χαλκιαδάκης.

(φωτο αρχείου)

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook