Χωρίς δουλειά λόγω μέτρων οι μουσικοί των Χανίων – Παρέδωσαν ψήφισμα στον Καλογερή, ζητούν στήριξη | Video+Photos

χωρίς-δουλειά-λόγω-μέτρων-οι-μουσικοί-1347638

Παράσταση διαμαρτυρίας υπό βροχή, έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μουσικοί της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική βλάβη που υπέστησαν λόγω των τελευταίων μέτρων, που απαγορεύουν τη μουσική σε καταστήματα και τους αφήνουν, συνεπώς, χωρίς δουλειά για όσο διαρκούν. Χαρακτήρισαν την κατάσταση ως τραγική και ζήτησαν άμεση οικονομική στήριξη.

Ο Κυριάκος Ηλιάδης, γραμματέας του παραρτήματος Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι συνέπειες είναι τραγικές, ο κλάδος είναι ο μοναδικός που έκλεισε εντελώς. Και άλλες φορές οι μουσικοί ήταν οι πρώτοι που αντιμετώπιζαν αυτή την κατάσταση. Αυτές οι μέρες είναι κατ’ εξοχήν εκείνες όπου οι μουσικοί περιμένουν να βγάλουν κάποιο μεροκάματο και τώρα αυτό κόπηκε. Όπως είχε κοπεί και τον Δεκαπενταύγουστο στα Χανιά, όταν πάλι ήμασταν σε lockdown και την πληρώσαμε οι μουσικοί. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά ζητάμε να υπάρξει στήριξη στους μουσικούς. Πρέπει να είναι άμεση, οικονομική στήριξη, χωρίς καθυστερήσεις τεσσάρων και πέντε μηνών όπως τις προηγούμενες φορές. Πρέπει να γίνει μέσα στις γιορτές, είτε ως αναστολή, είτε ως επίδομα ειδικού σκοπού», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Αντιπροσωπεία των μουσικών παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, λίστα αιτημάτων, περιγράφοντας παράλληλα την κατάσταση στον κλάδο. Ο κ. Καλογερής στη συνάντηση με τους μουσικούς δήλωσε σύμφωνος στο ότι ο κλάδος πράγματι πλήττεται λόγω των τελευταίων μέτρων και ότι θα πρέπει να τύχει υποστήριξης. Υποσχέθηκε δε, να μεταβιβάσει τα αιτήματά τους άμεσα εγγράφως στο υπουργείο Εργασίας.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν μέτρα που συμπεριλαμβάνουν τους μουσικούς για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (ΕΔΩ)

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook