Χωρίς άδεια οι κεραίες τηλεφωνίας στα Παχιανά | Παρέμβαση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

χωρίς-άδεια-οι-κεραίες-τηλεφωνίας-στα-838032

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, έκαναν σήμερα κάτοικοι της συνοικίας των Παχιανών που αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα διώροφης οικοδομής στην οδό Παχιανών.

Το θέμα είχε αναδείξει το zarpanews.gr την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε γίνει αντιληπτό από τους περίοικους η «εν κρυπτώ» εγκατάσταση των κεραιών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς σήμανση σε χώρο που είναι ελεύθερα προσβάσιμος από τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών.Πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πουλιδακής ενημέρωσε το Σώμα ότι η Πολεοδομία δεν έχει δώσει καμία άδεια για τις συγκεκριμένες κεραίες.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 250 υπογραφές, ζητώντας να απομακρυνθούν οι κεραίες και να ληφθεί νομοθετική ρύθμιση για την εγκατάσταση κεραιών τουλάχιστον σε απόσταση 300 μέτρων από σχολεία ή νοσοκομεία. Όπως είπαν, σε απόσταση λιγότερη από 10 μέτρα από τις κεραίες, ζουν μικρά παιδιά, καρκινοπαθείς και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Από την παράταξη Σκουλάκη, ο Δημήτρης Λειψακης τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να κάνει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για να προασπισει την υγεία των κατοίκων μιας τόσο πυκνοκατοικημένης συνοικίας. Ο Άρης Παπαδογιαννης τόνισε πως η Πολεοδομία έπρεπε ήδη από την Παρασκευή που έγινε η σχετική καταγγελία να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία και αν διαπιστωθούν παραβάσεις να ζητηθεί από την ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα. Από την παράταξη Σαρρή, ο Μπάμπης Κουρούσης εξήγησε πως είναι δεδομένο το ότι η ακτινοβολία είναι βλαπτικη για την υγεία, παρόλο που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικές έρευνες αφού δεν χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες. Ο Νίκος Παπαντωνάκης τοποθετήθηκε υπέρ των θέσεων των κατοίκων ενώ Σεραφείμ Ρίζος κατήγγειλε τις συνέπειες που έχει η επιβολή των νόμων της ελεύθερης αγοράς στη λειτουργία των θεσμών.

Τελικά τα αιτήματα των κατοίκων έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Πάντως οι κάτοικοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι, ζητώντας πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άμεσες ενέργειες.

Οι τόνοι ανέβηκαν  στο τέλος της συζήτησης με τους κατοίκους να αποχωρούν εν μέσω έντασης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χωρίς άδεια οι κεραίες τηλεφωνίας στα Παχιανά | Παρέμβαση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

  1. Καταπληκτικό το « …είναι δεδομένο το ότι η ακτινοβολία είναι βλαπτικη για την υγεία, παρόλο που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικές έρευνες…».
    Λοιπόν, κάτσε κάτω από τη κεραία 2 ώρες και μετά κάτσε κάτω από τον ήλιο 2 ώρες και έλα μετά να μου πεις ποιο σου προξένησε βλάβη. Επίσης μη ξεχάσεις να πάρεις με το κινητό σου το Σφαλιχταρο-Μανούσο να μιλήσεις κανα διωράκι για το βραστό και τις κούπες απούπιατε οψάργας…. Και το κινητό τηλέφωνο έχει κεραία ξέρεις, και απέχει 2 εκατοστά από το λέμε τώρα μυαλό σου. Υπάρχει και ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου της απόστασης αν έχεις υπόψη σου, όπως και το οτι η ισχύς που παράγει το κινητό σου αυξάνει όσο μακρύτερα βρίσκεσαι από τη κυψέλη.
    Καλά ξεκίνα από τα βασικά, πχ ιοντίζουσα / μη ιοντίζουσα ακτινοβολία και βλέπουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook