Χοιρινές μπριζόλες με σως μελιού και σκόρδο

χοιρινές-μπριζόλες-με-σως-μελιού-και-σ-1399028

Απλή αλλά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις κλασικές χοιρινές μπριζόλες

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

1/4 φλ. τσαγιού μέλι

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)

2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο, ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο ή το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και ραντίστε με τη σκόνη σκόρδου λίγο πριν τις μαγειρέψετε.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε σε πιάτο και αφήστε στην άκρη.

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.

Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα (περίπου 3- 4 λεπτά), ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.

Προσθέστε ξανά το χοιρινό στο τηγάνι, αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και ψήστε για 1- 2 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook