«Χλιαρό» το άνοιγμα στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στα Χανιά – Τι γίνεται με κρατήσεις, πληρότητες

χλιαρό-το-άνοιγμα-στα-ξενοδοχεία-12μη-1049838

Χωρίς ιδιαίτερη θέρμη ξεκίνησε και στα Χανιά η επαναλειτουργία σε κάποια από τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, μετά από το lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Το ρεπορτάζ που έκανε το zarpanews.gr στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης που λειτουργούν -υπό φυσιολογικές συνθήκες- όλο τον χρόνο, κατέγραψε μια… χλιαρή αντίδραση, ενώ το άνοιγμα για πολλά ξενοδοχεία, θα αργήσει ακόμα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης λειτουργίας, έχουν αναβάλει την επαναφορά τους στην κανονικότητα για αργότερα, καθώς εκτός του ότι δεν υπάρχει ζήτηση, χρειάζονται χρόνο ώστε να προετοιμαστούν βάσει των νέων συνθηκών. Η πλειοψηφία πάντως των στελεχών των ξενοδοχείων, δηλώνει μάλλον απαισιόδοξη…Άνοιξε τις πόρτες του, αν και με ελάχιστη κίνηση το ξενοδοχείο «Royal Sun» κάτω από τον Άγιο Ματθαίο, στο οποίο όπως μας εξήγησε ο booking manager Χρήστος Φουνταρλής, επικρατεί μια αισιοδοξία, καθώς έχουν «φρενάρει» οι ακυρώσεις για το καλοκαίρι. «Τον Μάρτιο η πληρότητά μας για το καλοκαίρι έφτανε το 95% και παρά τις απανωτές ακυρώσεις, το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει οι ακυρώσεις και παρατηρείται αύξηση στις κρατήσεις, πάντα για μετά τις 15 Ιουλίου», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει εκτίμηση για έως και 70-80% πληρότητα για το peak της σεζόν.

Στο Civitel Akali Hotel, η Διευθύντρια Φωτεινή Ξηρουχάκη τόνισε ότι οι μονάδες πρέπει να ξεκινήσουν η λειτουργία τους, ώστε να βγουν κάποια έξοδα και να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο τα έσοδα για τον Ιούνη θα είναι μηδαμινά. Είπε βέβαια, ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις για Ιούλιο-Αύγουστο και γενικά εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξη για το κλείσιμο της σεζόν.Το ξενοδοχείο Samaria στο κέντρο της πόλης μπορεί να άνοιξε τις πύλες του, ωστόσο μόλις λίγα δωμάτια φιλοξένησαν πελάτες, σύμφωνα με τον διευθυντή Νίκο Περογιάννη. Οι προβλέψεις για την επόμενη περίοδο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς παρατηρούμε ότι οι ακυρώσεις είναι περισσότερες από τις κρατήσεις για τον πιο της σεζόν, ωστόσο ευελπιστούμε για το καλύτερο, έστω και την τελευταία στιγμή, τόνισε.Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου «Κρήτη» Ευτύχης Βουρδουμπάκης, τόνισε ότι με το να μην υπάρχουν καθόλου πτήσεις ούτε για τον Ιούνη, ούτε για τον Ιούλη, δεν υπήρχε λόγος να ανοίξει ακόμα η μονάδα, προετοιμάζονται ωστόσο για το επικείμενο άνοιγμα στις 12 Ιουνίου. Δήλωσε ότι για τη high-season ευελπιστούν για πληρότητα έως 60% «και θα είμαστε ευχαριστημένοι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι υπάρχει ελπίδα για την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι θα έχει βγει το εμβόλιο και θα υπάρχει αυξημένη ανάγκη τουριστών και ντόπιων για διακοπές.

Ο διευθυντής ξενοδοχείου εντός της πόλης (θέλει να διατηρηθεί η ανωνυμία της επιχείρησης), δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και πάλι από τις 14 του Ιούνη, χωρίς να έχουν όμως προσδοκίες για πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, καθώς όπως είπε, «οι πληρότητες είναι χαμηλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος, ενώ θέλουμε να προετοιμαστούμε με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook