Χιωτάκης στον Super FM: Θέλουμε το ΣΥΝΚΑ να είναι η καλύτερη ερασιτεχνική ομάδα στην Κρήτης

χιωτάκης-στον-super-fm-θέλουμε-το-συνκα-να-εί-964215

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Ανδρέας Χιωτάκης, φιλοξενήθηκε στον Super FM, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του με την αποχώρηση του Αστέριου Θέμελη και την πρόσληψη του Νίκου Μαθιουδάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ομολόγησε πως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του δεν είναι καλή ενώ επεσήμανε πως ο απρόοπτος αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Ηρακλή Νεροκούρου «ταρακούνησε», όπως χαρακτηριστικά είπε, το σύλλογο. Γενικότερα οι δηλώσεις από τον κ. Χιωτάκη είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και για το παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή κόντρα στον Πόρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για το πώς αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον Αστέριο Θέμελη: «Εμείς έχουμε μια αρχή, να στηρίζουμε τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη τόσο με παίκτες όσο και με προπονητές. Ο κ. Θέμελης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης και πολύ καλός προπονητής, όμως δεν είχαμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο σχεδιασμός φαινόταν ότι δε «βγαίνει» από τη στιγμή που ο στόχος είναι να είμαστε στην τετράδα. Σίγουρα και τώρα δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή. Επίσης, επειδή είμαστε «κακομαθημένοι» τα τελευταία χρόνια να παίρνουμε κύπελλο και Σούπερ Καπ, ο αποκλεισμός μας «ταρακούνησε» λίγο περισσότερο κι έτσι αποφασίστηκε να λύσουμε την συνεργασία μας».

Για τον αποκλεισμό από τον Ηρακλή Νεροκούρου: «Συμβαίνουν αυτά και ειδικότερα στο κύπελλο. Συνήθως συμβαίνουν στο κύπελλο, μας έχει ξανασυμβεί πριν από τρία χρόνια, αλλά συμβαίνει να σου στέλνει το μήνυμα και η ίδια η μπάλα. Δηλαδή όταν έχεις πέντε δοκάρια σε ένα παιχνίδι…».

Για την επιλογή του Νίκου Μαθιουδάκη: «Είναι ένας δικός μας άνθρωπος, εργαζόμενος κατά διαστήματα στο Συνεταιρισμό, είναι γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Εχει δίπλωμα UEFA Β και ετοιμάζεται να πάρει το Α, είναι ένα παιδί με προοπτική, που έχει δείξει δείγματα γραφής. Πέρσι την ίδια περίοδο όταν είχαμε πάλι αλλαγή προπονητή, είχε κληθεί να βοηθήσει σαν υπηρεσιακός. Με αυτόν σε αυτή τη θέση έγινε μια τρομερή υπέρβαση στο παιχνίδι που δώσαμε στον Κορυδαλλό όπου «τολμήσαμε» να κερδίσουμε την Προοδευτική και τελικά φύγαμε από το γήπεδο της μετά από 2 ώρες, συνοδεία ΜΑΤ… Πράγματα που δεν περίμενα βέβαια να τα δω ποτέ, αλλά τα ζήσαμε. Η λύση του κ. Μαθιουδάκη είναι αξιόπιστη και στη βάση του σχεδιασμού που έχουμε, όπου εκτός από Χανιώτες ποδοσφαιριστές, θέλουμε να βγάλουμε και προπονητές. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ σοβαρή υποδομή και ο κάθε ποδοσφαιριστής ή προπονητής μπορεί να βρει στην ομάδα μας τις απαραίτητες συνθήκες για να δουλέψει πολύ καλά».

Για το πώς σχολιάζει την πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα στη Γ’ Εθνική: «Σε ένα μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι το έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο Αστέριος, η μη αναμενόμενη πορεία για μας στο πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα δικών του επιλογών σε πρόσωπα που εμπιστεύτηκε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιοι από αυτούς δεν υπάρχουν ήδη στην ομάδα, τον Οκτώβριο αποχώρησαν τρεις παίκτες. Το αγωνιστικό πλάνο δεν έβγαινε από τη μία, από την άλλη και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, ακόμα και οι νεοφώτιστές, όπως ο Πανακρωτηριακός. Κανείς δεν περίμενε αυτή τη στιγμή να είναι τέταρτος στη βαθμολογία. Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά δεν παίζουμε για το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν θα κάτσουμε ποτέ πίσω για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Εμάς μας ικανοποιεί το καλό ποδόσφαιρο».

Για το στόχο που θέτει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος το ΣΥΝΚΑ: «Ολες οι ομάδες εκτός της Επισκοπής η οποία έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα για να έχει αυτή την ομάδα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, αν όχι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η τέταρτη θέση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν έχει τελειώσει επίσης το θέμα του υποβιβασμού για καμιά ομάδα…».

Για την κρισιμότητα του αγώνα με τον Πόρο: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας. Αν κερδίσουμε, θα φύγουμε μπροστά εννέα βαθμούς. Ο Πόρος νίκησε τον Ατσαλένιο, είναι ένα «περίεργο» πρωτάθλημα, αλλά είναι καλό, δυνατό. Υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των ομάδων, είναι ωραίο που υπάρχει ο κρητικός όμιλος. Πάντοτε το ταμείο γίνεται στο τέλος, οπότε στο τέλος θα φανεί τι έχουμε κάνει».

Για το αν το ΣΥΝΚΑ θα ενδιαφερόταν στο μέλλον να μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού στη Γ’ Εθνική: «Δεν είναι ότι δεν το σκεφτόμαστε, αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός. Π.χ. δε μας ενδιαφέρει να το κάνουμε, επενδύοντας μονάχα χρήματα όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Εφόσον μπορούμε να εκπροσωπούμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική με Χανιώτες ποδοσφαιριστές και μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, θα το στηρίξουμε. Ο σχεδιασμός, όπως είπα, είναι να βγάζουμε ποδοσφαιριστές, αλλά και προπονητές. Εάν υπάρχει η ικανότητα, θα τη στηρίξουμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ερασιτεχνική ομάδα του νόμου, αν όχι της Κρήτης».

Για την συνεργασία με τον Ανυφαντάκη και γιατί δεν μπορέσε η ομάδα να τον κρατήσει: «Δεν ήταν θέμα πρόθεσης, ούτε χρημάτων ή σχεδιασμού. Ο Κώστας πίστευε ότι ήταν για περισσότερα πράγματα και ότι μπορούσε να είναι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και χαρήκαμε πολύ που κατάφερε να βρει αυτή την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2 και να κάνει καριέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook