Χιωτάκης στο Zarpa Radio: Στο ΣΥΝΚΑ θέλουμε να είμαστε εργαλείο ανάπτυξης για το χανιώτικο ποδόσφαιρο

χιωτάκης-στο-zarpa-radio-στο-συνκα-θέλουμε-να-εί-964215

Η Γ’ Εθνική επιστρέφει στο προσκήνιο και η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ… ξαναγυρίζει στην κορυφή της βαθμολογίας! Ο Ανδρέας Χιωτάκης, αντιπρόεδρος της χανιώτικης ομάδας, που είναι πρωτοπόρα στο πρωτάθλημα απ’ όταν αυτό σταμάτησε τον περασμένο Νοέμβριο, μίλησε στο Zarpa Radio για όλα τα θέματα που «ανοίγουν» εν όψει της επανέναρξης του στις 28 Μαρτίου.

«Στο ΣΥΝΚΑ θέλουμε να είμαστε εργαλείο ανάπτυξης για το χανιώτικο ποδόσφαιρο», σημείωσε ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε κιόλας την άποψη πως η ομάδα του μπορεί και έχει τις δυνατότητες να καταλήξει στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για την αγωνιστική πορεία του ΣΥΝΚΑ στις πρώτες 4 αγωνιστικές: «Προσωπικά, βλέποντας την απόδοση της ομάδας, αυτό που σκεφτόμουν, ήταν πως είναι κρίμα να έχει τέτοια αγωνιστική εικόνα και να μην υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο για να την θαυμάσουν από κοντά. Για μας που παρακολουθούσαμε την πορεία της ομάδας και κάναμε από την αρχή τον σχεδιασμό, το πώς δομήθηκε, τις επιλογές που έγιναν από μας και τον προπονητή, είναι ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είναι αυτό που πάντα θέλαμε… Σ’ ένα μεγάλο ποσοστό, είναι αποτέλεσμα του προπονητή. Ο Γιώργος Ριτζάκης ήταν εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόσωπο που το θέλουμε στην ομάδα μας. Φέτος δικαιωθήκαμε που τον έχουμε μαζί μας».

Για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει πάλι: «Εμείς θεωρούσαμε ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Με βάση δηλαδή τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, αλλά και τη συνολική κατάσταση που υπάρχει και μετά τη διακοπή όλων αυτών των μηνών, εκτιμούσαμε ότι το πρωτάθλημα έχει σταματήσει και θα υπάρξει συνέχεια του χρόνου. Τώρα, ξαφνικά, γίνεται μια συζήτηση στην ΕΠΟ για επανεκκίνηση. Αυτό που ανακοίνωσε βέβαια η ΕΠΟ είναι απόφαση, αλλά το οριστικό θα παρθεί από τους λοιμωξιολόγους. Είναι μια δύσκολη απόφαση. Η ΕΠΟ, πιστεύω, βιάστηκε να προχωρήσει σε αποφάσεις, πιθανόν δηλαδή να εκτεθεί στο τέλος… Από την άλλη, υπάρχει η ξεκάθαρη στάση των σωματείων, η οποία είναι αρνητική σε ό,τι αφορά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η στάση της ΕΠΟ, η αλήθεια είναι πως εξοργίζει λίγο τα σωματεία γιατί είναι και λίγο εκβιαστική η απόφαση της, απειλώντας τα πως αν δεν κατέβουν θ’ αποβληθούν από την κατηγορία… Και αυτό το κάνει χωρίς ν’ αναλογίζεται πού θα βρουν οι ομάδες τους πόρους για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα με όλη αυτή την οικονομική κατάσταση που υπάρχει γύρω μας από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση από τη διοργανώτρια αρχή ή την ΓΓΑ. Χωρίς φιλάθλους, χωρίς εκδηλώσεις, χωρίς τίποτα»…

Για τις απόψεις που υπάρχουν στο ΣΥΝΚΑ: « Για μας, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ πως είναι επιπόλαιη απόφαση και δε σας κρύβω ότι υπάρχει και μια σειρά συζητήσεων, μήπως κρύβεται κάτι από πίσω. Δηλαδή, σκοπιμότητες, γιατί πάντα στο ποδόσφαιρο μας υπάρχουν σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται με τις αποφάσεις. Κάθε χρόνο έχουμε διαφορετικό πρωτάθλημα! Κάθε χρονιά η προκήρυξη είναι διαφορετική και αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Αυτά τα πράγματα είναι αδικαιολόγητα, δεν υπάρχουν σταθερές, δεν υπάρχει τίποτα. Για όλους αυτούς τους λόγους, η εκτίμησή μας ήταν ότι δεν θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καταρχήν, δεν είναι πρωτάθλημα αυτό! Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι σε μια κατάσταση που είναι αποδυναμωμένες μέχρι διαλυμένες… Θα κατέβουν σίγουρα αποδυναμωμένες».

Για το ενδεχόμενο να μην πέσει καμία ομάδα: «Το να μην πέσει καμία ομάδα δεν το ξέρουμε και το τραγελαφικό είναι ότι πάμε σ’ ένα πρωτάθλημα όπου δεν ξέρουμε πόσοι θ’ ανέβουν και πόσοι θα πέσουν διότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης δεν υπάρχει προκήρυξη που να είναι συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση. Εσείς μπορεί να λέτε ότι δεν θα πέσει κανείς, εγώ σας λέω ότι μπορεί να πέσουν οι μισοί! Εάν ισχύσει η αναδιάρθρωση, στην Γ’ Εθνική θα μείνουν οι μισές ομάδες! Τα έχουμε ζήσει όλα… Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συνεχίσουμε, απεναντίας η ομάδα μας δε σταμάτησε ποτέ να κάνει προπονήσεις, όλο αυτό το διάστημα γινόντουσαν και γίνονται ατομικές προπονήσεις με τη δική μας ευθύνη. Δηλαδή, η ομάδα είναι σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση όπου μπορεί να ξεκινήσει και αύριο να παίζει! Εχει και ψυχολογία γιατί είναι αυτή τη στιγμή στην 1η θέση. Εμείς φυσιολογικά πολύ εύκολα θα σώσουμε την κατηγορία, οπότε θα παίξουμε πολύ άνετα».

Για το αν ενδιαφέρει το ΣΥΝΚΑ η 1η θέση και η προοπτική της… Super League 2: «Το να βγεις σ’ ένα πρωτάθλημα στην 1η θέση, είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο. Για την Super League 2, αυτό τώρα είναι ένα άλλο δεδομένο και το τραγικό, ξαναλέω, είναι πως αλλάζουν τα δεδομένα διαρκώς. Δηλαδή, τώρα μπορεί να λέμε αυτό, αλλά μπορεί τον Αύγουστο να λέμε άλλα… Δεν ξέρω αν μας ενδιαφέρει αυτό το σενάριο. Μας αιφνιδιάζει λίγο, δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο θέμα. Φέτος πιστεύω ότι δουλέψαμε σωστά με βάση αυτά που θέλουμε να δουλεύουμε στο ποδόσφαιρο στα Χανιά. Εχουμε μια ομάδα που έχει ένα βασικό κορμό, με νέα παιδιά, δικά μας, Χανιωτάκια, τα οποία εντάσσονται διαρκώς και ο στόχος ήταν σε 2-3 χρόνια να αποτελείται αμιγώς από Χανιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές και να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας θέλουμε δηλαδή να είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης για το χανιώτικο ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο σκοπός μας. Τώρα, εάν υπάρξουν αυτές οι δυνατότητες και πιθανώς υπάρξουν κάποιες προτάσεις για συνεργασίες που θα βοηθήσουν ένα τέτοιο άλμα, πιθανό να γίνουν, δεν ξέρω… Δεν το έχουμε «δουλέψει» καθόλου. Προϋποθέτει όμως να πάρεις το πρωτάθλημα, να παίξεις στα πλέι οφ και όλα αυτά… Δεν το έχουμε «δουλέψει» καθόλου πάντως. Εγώ σας λέω ότι μπορεί και να καταλήξουμε πρώτοι! Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην είμαστε πρώτοι! Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θες και ν’ ανέβεις κατηγορία. Παίξαμε με ομάδες που τις κερδίσαμε στην έδρα τους και που έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ από μας. Πιστεύω ότι θα προχωρούσαμε το ίδιο και με το Γιούχτα δηλαδή που ήταν τότε το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν έχει εικόνα αν θ’ αλλάξουν οι έδρες και θα γίνουν σε ουδέτερες για τα ματς που είναι να διεξαχθούν: «Και αυτό το έχουμε σκεφτεί. Δεν υπάρχει όμως προκήρυξη που να λέει καθαρά τα πράγματα. Είναι πάρα πολλά τα ανοιχτά θέματα, δεν ξέρουμε πόσοι θ’ ανέβουν, πόσοι θα πέσουν, πού θα γίνονται τα παιχνίδια, με ποιες διαδικασίες όσον αφορά τους ελέγχους για τον Covid. Ποιος θα επωμιστεί τα έξοδα για τα τεστ; Είναι πολλά… Σταμάτησαν το πρωτάθλημα με 600 κρούσματα και τώρα έχουμε 2000, είχαμε 20 άτομα στις ΜΕΘ και τώρα έχουμε 300 και δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Κρήτη είναι στο κόκκινο! Αύριο μπορεί να πούμε ξεκινάμε, τι θα γίνει εάν προκύψουν κρούσματα; Θα πούμε πάλι σταματάμε; Είναι τραγικό…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook