Χιονοστιβάδα – τέρας 1 εκατ. τόνων «κατάπιε» πίστα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων | Photos

χιονοστιβάδα-τέρας-1-εκατ-τόνων-κατ-797503

Εκτός λειτουργίας για τους επόμενους δύο –τουλάχιστον- μήνες θα βρίσκεται ο αναβατήρας «Στύγα» στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Χ/Κ μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο όγκος της χιονοστιβάδας είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περίπου 450 μέτρων. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Όπως διευκρινίζει, η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε κατόπιν της εντατικής χιονόπτωσης προκάλεσε ζημιά στον 5ο πυλώνα και στο συρματόσκοινο του lift.

«Μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ.

Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα.

Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερων. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook