Χιονισμένο Άγκιστρο: Το μικρό χωριό στην άκρη της Ελλάδας

χιονισμένο-άγκιστρο-το-μικρό-χωριό-στ-1609721

Κάποτε ήταν μια μικρή «πινέζα» στο χάρτη, αλλά σήμερα το γραφικό χωριό εν ονόματι Άγκιστρο θεωρείται κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός. Ένα μικρό χωριό με 300 κατοίκους δίπλα στη συνοριακή γραμμή με τη Βουλγαρία, με ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

6 λόγοι που θα σας πείσουν να το επισκεφτείτε꞉

1. Για να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία, που θα σας μένει αξέχαστη, στο πέτρινο Βυζαντινό λουτρό.

2. Για να περπατήσετε δίπλα ακριβώς από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκεί που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν «Απαγορευμένη Ζώνη» και κυκλοφορούσαν μόνο στρατιωτικές περίπολοι.

3. Για να ταξιδέψετε στο χρόνο, περπατώντας ανάμεσα σε πολυβολεία και παρατηρητήρια των οχυρών Κάλη και Καρατάς, της «Γραμμής Μεταξά» που το 1941 δέχτηκαν την επίθεση των Γερμανών.

4. Για να κάνετε ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, σε μια περιοχή με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που, προστατεύεται από το περιβαλλοντικό δίκτυο NATURA 2000 (ορεινή πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία).

5. Για να δοκιμάσετε πατροπαράδοτες συνταγές και τοπικούς μεζέδες, με ντόπια κρέατα από κυνήγι (αγριογούρουνο κ.α.) και τη γνωστή πέστροφα Αγκίστρου να έχουν την τιμητική τους.

6. Για ν’ απολαύσετε την φιλοξενία του Αγκίστρου και των κατοίκων του, σε καταλύματα, που θα σας κάνουν να νοιώσετε σαν στο… σπίτι σας.

taxidevoumemazi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook