Γιάννης Χίνος: Το κολυμβητήριο Χανίων σήμερα λειτουργεί ως εκ θαύματος

γιάννης-χίνος-το-κολυμβητήριο-χανίων-1652671

Παρέμβαση με δηλώσεις του στη Νέα Τηλεόραση πραγματοποίησε ο Γιάννης Χίνος, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο Χανίων στο οποίο η ελπίδα είναι μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει δημοπρατηθεί με στόχο την ανακατασκευή του.

Οπως τόνισε ο κ. Χίνος η πληροφόρηση που υπάρχει πάνω σε αυτό το θέμα είναι γενική για το πώς προχωρούν τα πράγματα. Από την άλλη, σημειώνει το πόσο σημαντικό είναι η δημοπράτηση να έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση, αλλά έχουμε μία γενική πληροφόρηση. Αισιοδοξούμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια ούτως ώστε η δημοπράτηση να γίνει πριν τις εκλογές γιατί αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Τώρα εάν θα είναι το Μάρτιο, ή το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία νομίζω. Το σημαντικότερο όλων είναι να γίνει τώρα η δημοπράτηση κι αυτό για έναν πολύ απλό λόγο, ότι το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως εκ θαύματος», επισημαίνει ο κ. Χίνος.

Ο πρόεδρος του ΝΟΧ είπε συγκεκριμένα για το πού παρατηρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα στο κολυμβητήριο, εκφράζοντας τον κίνδυνο ότι του χρόνου δεν θα είναι σε θέση καθόλου να λειτουργήσει.

«Η πολιτεία διασφάλισε για φέτος επάρκεια πετρελαίου και επί της ουσίας δεν έκλεισε το κολυμβητήριο», σημείωσε. «Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος καθημερινά καταρρέει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κολυμβητήριο στη μορφή που είναι σήμερα να μπορέσει να λειτουργήσει του χρόνου.

Είναι βέβαιο, απόλυτα βέβαιο ότι θα βγάλει πολύ σοβαρά προβλήματα γι’ αυτό και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η δημοπράτηση της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου. Υπάρχει πιθανότητα να πάμε και σε δεύτερες εκλογές, επομένως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ένα πολύτιμο εξάμηνο που δεν ξέρουμε σε τι θα μας οδηγήσει.

Δεν έχουν πέσει στο κολυμβητήριο καθόλου χρήματα τα τελευταία 2-3 χρόνια εν αναμονή της πολυπόθητης δημοπράτησης με αποτέλεσμα ο εξοπλισμός να λειτουργεί εντελώς οριακά και μην ξεχνάμε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή ξεπερνάμε τα 3 χρόνια, λειτουργεί μόνο μία 50άρα πισίνα», κατέληξε ο κ. Χίνος.

3 thoughts on “Γιάννης Χίνος: Το κολυμβητήριο Χανίων σήμερα λειτουργεί ως εκ θαύματος

  1. Υπάρχει έτοιμο κλειστό καινούργιο στο ακρωτήρι που έχει κ πάρκινγκ κ βολεύει βτον κόσμο. Δεν το θέλετε.. θα χαθούν λεφτά κ νοίκια;;;;

  2. Κύριε Χίνε, σε ποιον ανήκει το κολυμβητήριο; Αν ακήκει σε όλους τους Χανιώτες και τα Χανιωτάκια, όπως εσείς λέτε και απαιτείτε από το Κράτος να πληρώνει γι αυτό, θα πρέπει να μπορούν να ιδρυθούν και άλλοι Σύλλογοι και να έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν. Δεν είναι ο ΝΟΧ όλοι οι Χανιώτες και όλα τα Χανιωτάκια. Αν όμως είναι ιδιοκτησία του ΝΟΧ, θα πρέπει ο ΝΟΧ να πληρώνει γι αυτό. Αυτή η σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το Κράτος πληρώνει τα έξοδα και τις ανακαινίσεις του κολυμβητηρίου και ο ΝΟΧ το χρησιμοποιεί τις 11 πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας και παίρνει όλα τα έσοδα, αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλο, είναι εντελώς παράλογη. Είναι ενάντια στο πνεύμα του μαζικού και λαϊκού αθλητισμού, που είναι το αντικείμενο της ΓΓΑ. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι ο ΝΟΧ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ και ιδιοκτήτης του κολυμβητηρίου. Δεν μπορεί το κράτος να πριμοδοτεί έτσι απροκάλυπτα έναν ιδιωτικό φορέα. Και σταματήστε να λέτε διαρκώς για τις διακρίσεις και το πόσο πολυπληθή είναι τα τμήματά του. Αν αφήνατε να υπάρχουν και άλλοι Σύλλογοι πισίνας, θα είχαν και εκείνοι κόσμο και διακρίσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook