Χίλια μπράβο… Μια Χανιώτισσα γιαγιά, φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό

χίλια-μπράβο-μια-χανιώτισσα-γιαγιά-φ-1073593

Εγκατέλειψε το σχολείο στη δευτέρα λυκείου για να κάνει οικογένεια. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, γιαγιά πλέον με τρία εγγόνια, επέστρεψε στα θρανία αποφοίτησε, έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και από τον Σεπτέμβρη ετοιμάζεται να φοιτήσει στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Η κα Ειρήνη Μαλανδράκη, μαθήτρια του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων, μιλά στα “Χανιώτικα νέα” για την απόφασή της και παροτρύνει όποιον μπορεί και θέλει να κάνει κάτι ανάλογο, «να το τολμήσει!».

Όπως μας εξομολογείται, δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ την ιδέα του να τελειώσει το σχολείο. Όταν τα παιδιά της μεγάλωσαν, έφυγαν από το σπίτι και έκαναν δικές τους οικογένειες, άρχισε να κοιτά τα προγράμματα σπουδών ώσπου πέρυσι, αποφάσισε να γραφτεί στο εσπερινό λύκειο. «Το εσπερινό λύκειο έχει πολύ καλούς εκπαιδευτικούς και η φοίτηση ήταν πολύ θετική εμπειρία. Βέβαια ο σύζυγος μου με στήριξε πάρα πολύ στη διάρκεια όλης της προσπάθειας», μας λέει η κα Μαλανδράκη.

Τη ρωτάμε πόσο δύσκολο ήταν να γίνει ξανά μαθήτρια, τόσα χρόνια μετά: «Πάντα διάβαζα λογοτεχνία, έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και γενικά δεν τα είχα παρατήσει» απαντά.

Από Σεπτέμβρη, έχει σκοπό να παρακολουθεί κανονικά τα Πανεπιστημιακά μαθήματα στο Ρέθυμνο. Όσο για το μήνυμα που στέλνει, ειδικά σε γυναίκες που μπορεί να είναι σε ανάλογη θέση: «Όποιος μπορεί να το τολμήσει! Και το απολυτήριο να πάρει αλλά και το πτυχίο!

Η γνώση είναι πολύ σημαντική σε όλη μας τη ζωή και σίγουρα είναι πιο σημαντική από τηλεόραση. Τους προτρέπω να μην σταματάνε ποτέ να διαβάζουν γιατί το μυαλό χρειάζεται πάντα να εξελίσσεται και ο καθένας να προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του».

Πηγή:haniotika-nea.gr

One thought on “Χίλια μπράβο… Μια Χανιώτισσα γιαγιά, φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook