Χειρουργήθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης – Πότε επιστρέφει στη δράση ο Χανιώτης αθλητής

χειρουργήθηκε-ο-μιχάλης-αναστασάκης-82-1546875

Σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς-προσαγωγούς υποβλήθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, προκειμένου να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε όλη την προηγούμενη περίοδο. Πότε επιστρέφει στη δράση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της σφυροβολίας έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα τραυματισμού, που τον κράτησε πίσω την περσινή σεζόν παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα του Μαρτίου, και αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς πριν το τέλος του έτους.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν με 77,11 μ. στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων στην Κρήτη, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε 77,30 μ. στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη, που ήταν και το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Σήμερα θα με δει ο γιατρός και θα μου καθορίσει και το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο γιατρός μου είπε πως η επέμβαση πήγε πολύ καλά και πως γενικά το προλάβαμε σε αρχικό στάδιο. Θεωρητικά θα μπορούσα να αποφύγω το χειρουργείο, ωστόσο επειδή είμαστε ήδη σε προολυμπιακή χρονιά δε θέλω να ρισκάρω. Έχω μπροστά μου το χρόνο να κάνω αποκατάσταση κι έπειτα να ξεκινήσω την προετοιμασία, ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τους αγώνες της χειμερινής περιόδου (σ.σ. χειμερινό ρίψεων), ωστόσο ακόμη κι αυτό να συμβεί δεν θα είναι κάτι που θα επηρεάσει την προετοιμασία μου για το καλοκαίρι».

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου πρόσθεσε:

«Το καλοκαίρι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς είχα βελτιώσει πολλά κομμάτια της προπόνησης. Το πρόβλημα τραυματισμού δε με άφησε να έχω την ανάλογη συνέχεια στους κορυφαίους αγώνες σε Όρεγκον και Μόναχο. Για την επόμενη χρονιά οι στόχοι θα μπουν σιγά, σιγά και αφού πρώτα ξεπεράσω στο απόλυτο τον τραυματισμό μου. Ξέρω το αγωνιστικό μου επίπεδο και θα συνεχίσω να κυνηγάω το καλύτερο δυνατό».

Ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, με ανάρτηση στα social media ευχαρίστησε τον γιατρό του, τον προπονητή του και την ομοσπονδία για τη στήριξη που του παρέχουν.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Αναστασάκης πόσταρε μια φωτογραφία στο Instagram και έγραψε:

«Έπειτα από τον τραυματισμό μου στους κοιλιακούς, που με ταλαιπωρούσε από τις αρχές του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα της αποκατάστασης. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό μου κ. Θωμά Διαμαντή, που με τη γνώση και τον επαγγελματισμό του καταφέραμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Metropolitan Hospital για τη νοσηλεία και τη στήριξη που παρέχει στους Έλληνες αθλητές.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία στίβου που στα δύσκολα είναι δίπλα στους αθλητές και συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων μας καθώς τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου μου που σε κάθε δύσκολη στιγμή βρίσκεται δίπλα μου!»

 

onsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook