Χειροπέδες σε Κρητικό ανδρόγυνο – Είχαν πραγματοποιήσει ήδη 4 κλοπές

χειροπέδες-σε-κρητικό-ανδρόγυνο-είχ-1290177

Στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής έκνομων ενεργειών πραγματοποιήθηκε σήμερα (13.12.2021) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στην οικία δύο ημεδαπών (άντρας και γυναίκα) όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεννήτρια και αλυσοπρίονο την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ενώ συνελήφθη ο ημεδαπός καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν την απαιτούμενη από το Νόμο ιατρική συνταγή.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 09.06.2021 έως την 08.11.2021. είχαν διαπράξει τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις, μια σε επιχείρηση και τρεις σε οικίες, αφαιρώντας την ανευρεθείσα γεννήτρια η οποία αποδόθηκε στον παθόντα, (2) μπαταρίες και κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 880 ευρώ και διάφορα έγγραφα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο τη επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook